Orlová veze ze Studénky důležitou výhru

Petr Sobol, 21.01.2012 Důležitý souboj o druhé místo zvládla Orlová s plnou parádou. Do zápasu sice dobře nevstoupila, brzy prohrávala a domácí byli na koni. Orlová ale nesložila zbraně a zápas otočila. Ve druhé třetině předvedla parádní brankostroj, vyhrála 5:0 a dostala se do klíčového vedení, které už nepustila. Orli si došli pro vítězství 8:4, napravili zaváhání s Bohumínem a všem fanouškům naznačili, že s tímto týmem se musí počítat. Zajímavé také je, že o branky se postarali čtyři hráči, každý se trefil dvakrát. Kapitán Opravil nasbíral čtyři body, další útočník Zákuťanský jich má dokonce pět.

21.01.2012 od 17:00

HC Studénka - HC Orlová 4:8 (2:1, 0:5, 2:2)

Branky a nahrávky: 3. Křivák (Janečka II, Sochorek), 4. Pokorný (Merta), 47. Janečka II (Sikora, Křivák), 58. Janečka II (Mlčák) - 9. Szajter (Zákuťanský, Opravil), 22. Grepl (J. Novák), 26. Opravil (Zákuťanský), 28.Grepl (Wróbel, Matušínský), 29. Zákuťanský (Burgel), 30. Zákuťanský (Kytka), 57. Szajter (Opravil), 59. Opravil (Zákuťanský, Szajter). Rozhodčí: Goláň – Hála, Zachara. Vyloučení: 5:3 navíc Novák, Pastorek (Studénka) oba na 10 minut. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 240. Střely na branku: 28:40. Průběh utkání: 2:0, 2:6, 3:6, 3:7, 4:7, 4:8.
Studénka: Pastorek (29. Medek) – Schneider, Pokorný, Holanik, Mlčák, Lindovský, Merta, Kovář, Křivák, Bolf, Novák, David, Janečka II, Čáň, Orszulik, Janečka I, Sochorek.
Orlová: Volf (Noga) – Malík, Szajter, Hublík, Fábry, Matušínský, Wróbel, Novák, Opravil, Zakuťanský, Burgel, Grepl, Kytka, Novák, Krause, Hanzl, Mintěl.
Orlová jela do Studénky s cílem odvrátit nepříjemnou domácí ztrátu s Bohumínem. Poslední celek tabulky v Orlové bojovným výkonem dotáhl zápas až do prodloužení, které však rozhodl domácí kapitán Opravil a prodloužil tak vítěznou orlovskou šňůru.

A ta pokračuje i po zápase ve Studénce. V souboji třetího s druhým si Orli vedli skvěle, svého soupeře porazili a tři kola před koncem základní části mají v tabulce náskok šesti bodů. Souboj na ledě Studénky ale začal lépe pro domácí. Ti sice do zápasu vstoupili bez svých opor Šebesty, Kostelňáka či Tatarčíka, ale v páté minutě vedli už 2:0.

Orli ale nesložili zbraně, rychle se zmobilizovali a ještě do přestávky snížil Szajter. Těžko říct, co se stalo v orlovské šatně, ale druhá třetina byla z hostujícího podání jako z říše snů. Síť Studénky se dvakrát rozvlnila po trefách Grepla, Zákuťanského, jeden gól přidal Opravil a Orlová rázem vedla 6:2.

Ve třetím dějství už si hosté své vedení pohlídali. Oba celky si připsaly ještě po dvou zápisech, v orlovských dresech číslo branek na 2 zaokrouhlili Szajter s Opravilem a Orlová si tak došla pro naprosto zaslouženou výhru 8:4.

A tak i pátý zápas v řadě Orlová vyhrála a stále drží krok s vedoucím Krnovem, který má v čele tabulky náskok tří bodů. Velmi důležité je také zjištění, že po nepřesvědčivém výkonu náš tým zabral a předvedl skvělý výkon. A tím vás také pozval na čtvrteční souboj s Rožnovem.