V prvním semifinále Orlová roznesla soupeře na kopytech a do Nového Jičína letí pro postup do finále

Tomáš Salamon, 14.02.2012 AKTUALIZOVÁNO - Před zápasem jsme Vás upozorňovali na nebezpečnost Nového Jičína a bědovali jsme nad nešťastným Krnovem, který si na něm vylámal zuby. Strašák z týmu, který vyřadil největšího konkurenta, ovšem dostal podobu trapné loutky! Orli "béčko" Nového Jičína rozdirtili v poměru 12:1 a ujali se vedení v sérii. Výhru tak stačí potvrdit ve čtvrtek na ledě Nového Jičína, kde si Orlová může vybojovat postup do finále.

14.02.2012 od 18:00

HC Orlová - HC Nový Jičín B 12:1 (3:1, 6:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 2. Burgel, 8. Novák J. (Grepl), 13. Novák J. (Grepl), 22. Wróbel (Grepl), 27. Grepl, 27. Fábry (Hanzl, Hublík), 31. Wróbel (Novák J., Novák M.), 32. Fábry (Vaštík), 36. Vaštík (Szajter), 49. Zákuťanský (Szajter, Niedoba), 50. Novák J. (Grepl), 56. Szajter (Mintěl) - 18. Kaňovský (Zedník). Rozhodčí: Janda - Rožánek, Žídek. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 600. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 12:1.
Orlová: Volf (od 41. Noga) - Malík, Szajter, Hublík, Fábry, Csobok, Matušínský, Wróbel, Novák J., Zákuťanský, Vaštík, Burgel, Grepl, Niedoba, Branný, Novák M., Musil, Hanzl, Mintěl, Foltýn.
Nový Jičín B: Kozák (od 27. Gebauer) - Gajdoš, Částečka, Martinčík, Petružálek, Hamrozi, Zedník, Hubl, Valchař, Glabazňa, Krotil, Kaňovský, Orság, Šimečka, Hermann.
Že je Orlová v semifinálové sérii favoritem, to se vědělo. Z Nového Jičína ale letěla výstražná zpráva. Přeci jen, skalp Krnova se počítá. První semifinále se ale hrálo téměř na jednou branku, čehož je důkazem i vysoký výsledek. Diváci se ještě ani nestihli usadit na svá místa, když skóre otevřel Radoslav BURGEL. Orlová dostala klid na hokejky a byla to ona, kdo udával tempo. V osmé minutě to bylo už 2:0. Vít Grepl připravil trefu pro Jana NOVÁKA a orlovský stadion slavil znovu. Za pět minut si tito hráči svou kombinaci oprášili a Jan NOVÁK dával už na 3:0. Domácí byli na koni, na ledě dominovali, pak ale zapomněli na KAŇOVSKÉHO, který únik 2 na 1 dokázal tvrdou střelou přetavit ve snížení, čímž vykřesal naději.

U té ale hosté zůstali, naději na tlak nepřetavili a naopak ještě do přestávky trnuli při šanci Zákuťanského a dělovce Vaštíka. Definitivní uklidnění přišlo v úvodu druhé třetiny, kdy se Grepl prodral přes obránce, přes brankoviště našel Tomáše WRÓBELA, který už neměl problém zakončit. Šance pokračovaly. Ale Szajter ani Grepl, kterého zpoza branky krásně našel Wróbel, neuspěli. Hosté se ale do útoku nehnali, nebyli vůbec nebezpeční, a tak orlovský tlak pokračoval. A přišla také krásná akce. Vít GREPL se u vlastní branky ujal puku, nikdo a nic ho nedokázal zastavit a tak své sólo přetavil až v krásnou střelu do růžku branky. To byl signál pro gólmana Kozáka, který pustil do klece Gebauera.

Ten se ale nestihl ani ohřát, v brance byl pouhých třináct vteřin, když ze závaru udeřil důrazný Jakub FÁBRY. Tentýž hráč se mohl radovat znovu, ale v rozhodující fázi mu ujel puk. A tak přišla šance pro Tomáše WRÓBELA. Orlovský rychlík dostal puk za obranu a krásnou střelou pod horní tyč navýšil orlovské vedení. A orlovské exhibice pokračovala směle dále. Opět u toho byl Jakub FÁBRY. Jeho individuální akci hosté hasili jen faulem, puk ale zůstal ve hře, Hublík mu šikovně vrátil puk a šikovný orlovský útočník dával střelou z bekhendu opět pod horní tyč už na 8:1. Tím se ale skóre nezatavilo. U branky zůstal zcela osamocený David VAŠTÍK, který se prosadil střelou na první tyč a uzavřel orlovskou kanonádu druhé třetiny.

Že vám chybí hostující šance? Těch bylo pramálo. Když už se Nový Jičín dostal k Volfovi, orlovský gólman neměl problémy. A tak do poslední části pustil do domácí klece náhradníka Nogu, který si své čisté konto rovněž pohlídal. Diváci si žádali desítku, svou chvíli slávy si užili i malí Orlíci, kteří se divákům předvedli ve druhé přestávce. Hned po ní se na Gebauera řítil Szajter, ale své sólo neproměnil. Těsně mimo skončila i Hanzlova teč. Desítky se ale domácí stadion dočkal. Szajter ve 49. minutě přiklepl Michalu ZÁKUŤANSKÉMU a ten tvrdou ránou pod horní tyč ještě více znásobil domácí radost. Stadionem pluly i mexické vlny, do které se zapojili i hráči na lavičce. Nepolevili však ani v kanonádě. Hattricku se dočkal Jan NOVÁK, na konečných 12:1 po pohledné akci upravil Jakub SZAJTER, který dostal kotouč do prázdné klece.

Orli tak získali první důležitou výhru a také velkou psychickou převahu. Obojí budou chtít zužitkovat už ve čtvrtek na ledě Nového Jičína, kde mohou stvrdit svůj postup do finále. Tento souboj, kam se orlovské hokejisty můžete vydat podpořit, startuje v 18 hodin.