Příprava začala vítězně, Orli smetli juniorku Havířova

Petr Sobol, 29.08.2012 Je odstartováno. Proměněný orlovský celek vstoupil do série přátelských zápasů před novou sezonou. A jak hned úvodní klání naznačilo, orlovští fanoušci se mají nač těšit. Posílený tým vlétl na juniorku Havířova ve velkém stylu a po první třetině vedl 4:0. V podobném tempu pokračoval i ve druhém dějství, v tom posledním pak povolil hostům i vinou řady vyloučení alespoň kosmetickou úpravu skóre. Ovšem na to, že se jednalo o první přátelské utkání, předvedli orlovští hokejisté velmi zdařilý výkon a ukázali, že se letos máme nejspíš nač těšit. To ocenili i fanoušci, kteří na stadion zavítali ve velmi solidním počtu.

29.08.2012 od 18:00

HC Orlová - AZ Havířov - junioři 6:1 (4:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Novák J. (Zákuťanský), 10. kanaloš (Novák J.), 14. Kotásek (Mintěl), 17. Hanzl (Mintěl, Šindler), 25. Urbánek (Studený), 29. Csobok (Kotásek) - 49. Putniorz (Matějek). Vyloučení: 8:4. Využití: 2:0. Průběh utkání: 6:0, 6:1.
Orlová: Urbánek (30. Kolář) - Mintěl, Novák M., Urbánek, Krause, Golab, Vaštík T., Šindler, Csobok - Szajter, Studený, Grepl, Zákuťanský, Novák J., Plášek, , Kanaloš, Vaštík D., Pavlát, Hanzl, Hublík, Kotásek
Havířov - Junioři: Gabler (29. Lazovský) - Graca, Weisser, Kostelník, Szewieczek, Bureš, Moržol, Patrman, Jarzov, Putniorz, Glos, Matějek, Dýr, Přívara, Řehulka, Mráz, Matěj, Lenomar, Stanislav, Divoký, Mihál.
Dlouhé čekání na první letošní zápas Orlů je u konce. Poté, co loni Orlová skončila sezonu domácím duelem s Moravskými Budějovicemi, ve kterém si jen těsně nezajistila postup do baráže o druhou ligu, začala přestavba části týmu, který se posílil na všech postech. V kabině se objevilo i několik navrátilců. A všichni z nich, až na útočníka Galgonka, se představili v úvodním přátelském zápase s juniory Havířova, kteří na Orlovou nestačili a zpátky si přivezli výsledek 1:6.

Žádná otrkávaná, Orlová vlétla na svého soupeře od prvních minut. Hráčům se zřejmě tolik stýskalo po zápasovém tempu, že to ještě před polovinou zápasu bylo 6:0. Pak hosté vystřídali gólmana a náhradník Lazovský za svá záda už další pokus nepustil, ač čelil několika velkým šancím. Orlovská sestava se v průběhu zápasu sehrávala, trenér Česlík měl poprvé možnost v akci sledovat, jak se mu pod rukama tvoří nové formace, a po závěrečné siréně mohl být spokojený.

Neuběhly ani tři minuty, když skóre zápasu otvíral Jan NOVÁK. A za pár minut orlovský stadion, který se zaplnil hodně slušně a po celou dobu vytvářel dobrou atmosféru, se radoval znovu. Prosadila se nová tvář Jiří KANALOŠ. Toho za čtyři minuty napodobil navrátilec Jan KOTÁSEK, aby skóre první třetiny uzavřel Jakub HANZL.

Orlovský stadion tak mohl být spokojen. A v nastoleném tempu pokračovali Orli i v prostředním dějství. Nejprve se prosadila nejnovější posila Tomáš URBÁNEK, na 6:0 následně zvyšoval Jan CSOBOK. Havířov reagoval změnou gólmana, která se krátce na to odehrála i na domácí scéně. A René Urbánek, který v Orlové odchytal první zápas, sklidil potlesk tribun.

Ač si diváci přáli i další branku, domácí borci už jim gólovou radost nevykouzlili. Naopak, v poslední třetině, ve které se až příliš často na domácí straně vylučovalo, předvedli hosté několik zajímavých akcí, a jednu z nich zakončil úspěšně Jan PUTNIORZ. Tato branka se nakonec ukázala i jako konečná, více už jich zápas nenabídl. V poslední třetině ale nabídl několik soubojů a zajímavé jiskření na hřišti.

Orlová úvodní zápas zvládla a naznačila, že se v týmu skrývá síla, o které se více dozvíme v dalších zápasech. Po utkání se dočkali ještě jedné radosti fanoušci, hráči jim skočili vítězné rybičky a za děkovného potlesku odjeli do kabin. Příprava tak odstartovala úspěšně.