Na půl plynu hrající Orli rozstříleli Rožnov 12:5!

Tomáš Salamon, 04.09.2012 Od první chvíli na ledě Česlíkovi svěřenci kralovali a postupně se dostali do vedení 3:0. Hosté sice před přestávkou snížili, ale ve druhé třetině Orli spustili takovou smršť, že si poté mohli dovolit nechat sedět první lajnu a šetřit síly.

04.09.2012 od 18:00

HC Orlová - HC Rožnov pod Radhoštěm 12:5 (3:1, 7:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 6. Krause (Novák J.), 13. Vaštík D. (Ciupa), 17. Grepl (Szajter), 27. Novák J. (Novák M.), 28. Zakuťanský. (Kanaloš, Fábry), 28. Hublík (Ciupa, Fábry), 30. Novák J. (Matějíček,Plášek), 35. Novák J. (Novák M.), 36. Plášek (Vaštík D.), 59. Urbánek T. (Zakuťanský), 59. Ciupa - 19. Mičulka, 24. Mičulka (Ručka), 39. Ručka (Bartek, Firla), 41. Bartek (Mičulka), 53. Mičulka (Bartek). Rozhodčí: Krenželok. Vyloučení: 7:4 + Jan Novák ORL a Denis Dušek ROZ 5 + do konce. Diváci: 241.
Orlová: Urbánek R. (31´Kolář) - Urbánek T. Krause, Novák M., Golab, Vaštík T., Plášek, Pavlát, Vaštík D., Ciupa, Hublík, Kotásek, Szajter, Studený, Grepl, Matějíček, Novák J., Kanaloš, Fábry, Zakuťanský
Rožnov: Frňka - Lyčka, Bambuch, Bartek, Golasovský, Mičulka, Firla, Ručka, Dlabaj, Zich, Švajda, Suchánek, Tejkl, Dušek, Mikuda

Orlová na ledě dominovala od samého začátku. Dvě obrovské šance měl Studený, ale díky duchapřítomnosti brankáře Frňky jsme se prvních gólových oslav dočkali až v šesté minutě, kdy z dálky přesně mířil Dominik Krause. Po něm ještě přišla trefa Davida Vaštíka a skvěle zafungovala i souhra Szajtera s Víťou Greplem. Zdálo se, že Orlová první třetinu pohodově ustojí bez inkasované branky, ale nakonec se přece jen prosadil Tomáš Mičulka, který má s Orlovským hokejem také své zkušenosti, takže víme, že tento hráč do krajského přeboru rozhodně nepatří a pokud v Rožnově pro nadcházející sezonu setrvá, bude platným pomocníkem.

Tomáš Mičulka otevřel i gólový účet druhé třetiny, když René Urbánek neudržel jeho dalekonosnou střelu. To dostalo rožnovské na dostřel a chvíli se zdálo, že ještě zápas zdramatizují. To by ovšem Orli nemohli vzít zápas do svých rukou. V sedmadvacáté minutě spustili vítr, který definitivně vzal hostům dech. V rychlém sledu se trefili Jan Novák, Michal Zakuťanský a Jindřich Hublík. Honza Novákpak přidal ještě další dva góly, čímž završil hattrick a po nádherném gólu Dominika Pláška byla v šestatřicáté minutě završena magická desítka. V průběhu toho proběhlo v polovině utkání střídání brankařů a Reného Urbánka nahradil v orlovské kleci David Kolář. Ten nechal v devětatřicáté minutě příliš místa u tyče další rožnovské posile, tedy Luďku Ručkovi z Valašského Meziříčí, který prostor o velikosti garážových vrat neměl problém trefit. Za stavu 10:3 se šlo po druhé třetině do šaten.

Do třetí třetiny už pak trenér Česlík nenasazoval své hlavní zbraně, které stáhnul v průběhu druhé části, aby zbytečně nedošlo před zahájením sezony k nepříjemnému zranění a Orli v řádně okleštěné sestavě si i přesto mohli dovolit třetí třetinu odehrát v mírném tempu a rovněž spíše myslet na vlastní bezpečí, než na narůstající gólový příděl. Rožnovští měli tímto více prostoru a využili jej k dalším brankám. Nejprve Mičulka parádně našel Přemysla Bartka, do Rožnova příchozího z Frýdku – Místku, a ten Koláře překonal. Poté se spolupráce obrátila a Tomáš Mičulka mohl dokončit hattrick. Zdálo se, že za stavu 10:5 se zápas odebere i ke svému konci, ale v samotném závěru se orli vzchopili ještě ke dvěma slepeným brankám. Nejprve se trefil Tomáš Urbánek a pár vteřin na to zakončil sólovou akci Jakub Ciupa. Nemusím však zdůrazňovat, že šlo už jen o kosmetickou úpravu už do té doby jasného skóre a do čtvrteční odvety budou mít v Rožnově na čem pracovat.

Ohlasy po utkání

Petr Česlík, trenér Orlové: Je to příprava a tak to musíme i brát. Hráli jsme na čtyři lajny, nebyli jsme v tempu a na stadionu byla mlha. I tak tam ale bylo pár pěkných akcí, ale nebylo to ono. Pak už jsme to stáhli na tři lajny. Myslím si, že někteří naši hráči byli v tom zápase zbytečně podrážděni, ale k tomu podle mého přispěl trošku i rozhodčí, že se to tak vyhrotilo. Shrnul bych to tak, že je to příprava a nebylo to ještě úplně ideální. Na výsledek bych se dneska vůbec nedíval.