Desítka padla, Orli rozmetali Rožnov B

Petr Sobol, 20.01.2013 Nedělní souboj prvního s posledním skončil podle předpokladů. Orlová v zápase s Rožnovem B dominovala od první minuty a v zápase šlo prakticky o to, jestli domácí nastřílí soupeři deset branek. Nakonec se dočkali, branek se ale dočkali i hosté, kteří ve třetí třetiny vybojovali výsledek 3:3. Více branek ale Rožnov nedal a domácí mohli oslavit vítězství 10:3.

20.01.2013 od 17:00

HC Orlová - Rožnov pod Radhoštěm "B" 10:3 (5:0, 2:0, 3:3)

Branky a nahrávky: 1. Matějíček (Urbánek), 5. Studený (Grepl), 15. Galgonek (Mintěl), 16. Ciupa (Galgonek), 19. Grepl (Studený), 23. Plášek (Štefanka), 30. Zákuťanský (Goláb), 41. Zákuťanský (Kotásek, Mintěl), 46. Plášek (Štefanka), 58. Novák J. - 48. Tejkl, 52. Lyčka (Bambuch), 59. Švajda. Rozhodčí: . Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 300. Průběh utkání: 9:0, 9:2, 10:2, 10:3 .
Orlová: Urbánek (Kolář) - Podešva, Csobok, SSzajter, Ciupa, Goláb, Plášek, Kotásek, Novák J., Studený, Urbánek, Štefanka, Galgonek, Grepl, Kanaloš, Novák M., Matějíček, Hanzl, Mintěl, Zákuťanský.
Rožnov B: Jagoš - Lyčka, Šindler, Hladký, Kocur, Fryšala, Ostrý, Tejkl, Slovák, Mikuda, Zich, Bambuch, Švajda.
Snad nikdo nepochyboval o tom, že Orlová zvítězí. Když domácí zvládli úvod do zápasu a zásluhou MATĚJÍČKA se už v první minutě dostali do vedení, začaly se stadionem šířit spekulace o tom, na jakém skóre se nakonec konečný výsledek zastaví. Domácí hře jasně dominovali a soupeři půjčovali puk jen občas. Hostující gólman Jagoš byl překonán desetkrát, střídat ale nemohl, protože nebylo za koho. A tak mohl být rád, když za ním několikrát zazvonila jen tyčka.

Po trefě Matějíčka přišla brzy branka z hole kapitána STUDENÉHO. V patnácté minutě už to bylo 3:0, zásluhu na tom měl GALGONEK. Ještě do konce třetiny své střelecké statistiky vylepšili CIUPA s GREPLEM a bylo jasné, že na tomto výsledku skóre nekončí.

Hned v úvodu druhé části zvonila za rožnovskou brankou tyč, brzy už se ale domácí zase radovali. Tentokrát se o gól postaral PLÁŠEK. Přesně v polovině hry si třetí asistenci v letošní sezoně vybojoval také zkušený bek Goláb, který asistoval u gólu ZÁKUŤANSKÉHO. Tentýž hráč otevřel také skóre třetí třetiny, načež si domácí fanoušci začali nahlas říkat o „desítku“. Když se po přihrávce Štefanky podruhé v zápase trefil PLÁŠEK, byla už vytoužená meta hodně blízko.

Pak se ale dokázali prosadit také hosté. Na 1:9 snížil TEJKL, krátce na to překvapil Urbánka hodně kuriózním gólem LYČKA. Orli ale i nadále tlačili a svého soupeře téměř k ničemu nepouštěli. A nakonec přišla i vytoužená desátá branka. Jan NOVÁK sice ve velké šanci napálil puk jen do břevna, chvíli na to se ale dočkal a zvýšil na 10:2. V závěru zápasu ještě skóroval hostující ŠVAJDA, to už ale nic nezměnilo.

Orlová potvrdila roli favorita, poslední tým tabulky vyprovodila vysokým výsledkem a ideálně se připravila na sérii dvou těžkých domácích zápasů se Studénkou a Bohumínem. Dobrou zprávou je také ztráta druhé Kopřivnice, která padla v zápase se Studénkou, díky čemuž mají Orli v tabulce už osmibodový náskok.