Orli i díky čtyřem trefám Galgonka deklasovali Nový Jičín

Petr Sobol, 10.02.2013 Orlovští hokejisté za sebou mají předposlední zápas letošní sezony krajského přeboru. Ten odehráli v neděli večer na ledě Nového Jičína s místním B týmem. Orlová byla jasným favoritem, což nakonec potvrdila jasnou výhrou a dalším desetigólovým přídělem. A to hosté po první třetině vedli jen 1:0. Největší zásluhu na této kanonádě měl Michal Galgonek, který se mezi střelce zapsal čtyřikrát.

10.02.2013 od 18:30

HC Nový Jičín B - HC Orlová 2:10 (0:1, 2:7, 0:2)

Branky a nahrávky: 36´ Zedník (Skyba), 39´ Hradil Jiří - 7´ Galgonek (Ciupa), 22´ Novák M. (Galgonek), 23´ Studený, 25´ Galgonek (Ciupa), 30´ Galgonek (Mintěl), 31´ Zakutanský (Szajter, Kotásek), 34´ Plášek (Urbánek, Kotásek), 39´ Studený (Kotásek), 52´ Hanzl (Podešva, Mintěl), 56´ Galgonek (Novák M.). Oslabení: 8:10, navíc Hermann a Urbánek 10 min. Využití: 1:1.
Nový Jičín B: Gebauer K. - Hradil Jiří, Javora, Navrátil, Chmel, Krotil - Toman R., Toman M., Gulda D. - Skyba, Zedník, Částečka J. - Holáň, Hermann, Frydrych.
Orlová: Kolář - Podešva, Mintěl, Urbánek, Štefanka, Csöbök, Novák M, Golab - Studený, Galgonek, Grepl, Zákutanský, Matějíček, Fábry, Novák J., Hanzl, Szajter, Ciupa, Plášek, Kotásek.
Orlová byla jasným favoritem, o tom nebyl pochyb. Domácí, třetí tým odspodu v tabulce, se ale nechtěli vzdát bez boje. Orli šli sice už po sedmi minutách zásluhou první branky Galgonka do vedení, další trefu ale v první třetině už nepřidali.

O všem však rozhodla perioda druhá,během které se roztrhl s brankami pytel stejně, jako v minulém domácím klání s Bohumínem. Orlová se prosadila dokonce sedmkrát, na čež odpověděli domácí dvěma brankami. V poslední třetině navyšoval Hanzl a na 10:2 uzavřel skóre svou čtvrtou trefou Galgonek.

Orli tak potvrdili svou dominanci krajskému přeboru, potvrdili také svůj titul a za týden doma k poslednímu zápasu vyzvou druhou Kopřivnci.