Orli i přes hodně bojovný výkon v Přerově na body nedosáhli

Aleš Novotný, 12.10.2013 Ani hodně bojovný výkon na ledě přerovských Zubrů nestačil k bodovému zisku. Po první třetině sice Orli prohrávali, ale podařilo se jim srovnat a nebyli dokonce daleko od příležitosti skóre obrátit. Přerov se však ve třetí části znovu ujal vedení a náskok 2:1 už udržel. Orli, tentokrát oslabeni o zraněného útočníka Martina Piechu, tak prohráli již potřetí v řadě.

12.10.2013 od 17:00

HC ZUBR Přerov - HC Orlová 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Goiš (Pala), 44. Pala (Faltýnek, Sedlák) – 30. Zientek (Mráz, Voznica). Rozhodčí: Slavka – Maťašovský, Velinský. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1048. Střely na branku: 30:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Přerov: Vojtek – Pala, Faltýnek, Vlček, Janota, Osina, Kudělka, Zbořil, Běhal – Blinka, Goiš, Sedlák - Brančík, Sakrajda, Ditrich – Kolář, Ministr, Popelka – Kundrátek, Haloda, Šťastný D.
Orlová: Iláš – Sznapka, Zientek, Szajter, Pavliš, Vydra, Badžo, Mráz, Tomis, Studený, Česlík, Hegegy, Galgonek, Blatoň, Voznica, T. Káňa, Mintěl
Utkání začalo z obou stran v hodně vysokém tempu. Jako první zahrozil přerovský útočník Ministr a brankář Iláš musel nepříjemnou situaci hasit betonem. Orlová se vůbec nenechala zahanbit, proto bylo chvílemi před kasou Vojtka hodně nebezpečno. Střelu Zientka vyrazil a poradil si také s ostrým průnikem zkušeného forvarda Pavliše.

Otevřít gólový účet se zakrátko nepodařilo ani Sakrajdovi, po jehož střele puk Ilášovi vypadl a šoural se těsně vedle pravé tyče. Ujalo se až nahození Paly od modré čáry, které šikovně tečoval Jiří Goiš a orlovský brankář na něj nezareagoval. Zvýšit vedení mohl z krásné akce Kudělka, jenže po zdolání obrany si na gólmana nepřišel. Dvě minuty před koncem pak Zubři mohli poděkovat skvělému zákroku Vojtka, který se položil a zlikvidoval tutovku střílejícímu Badžovi.

Druhou třetinu zahájili Zubři přesilovkou, ta však rozhodně nepatřila mezi vydařené a jen potvrdila změnu obrazu hry dalších minut. Orli se totiž hodně zvedli a Vojtek měl plné ruce práce. Po ostré ráně Káni z mezikruží ho zachránila tyčka, ale další bomba, tentokrát od Marka Zientka, už byla gólová. Kotouč zapadl pod horní tyčku a bylo vyrovnáno.

Přerovští mohli na srovnání stavu rychle odpovědět. Po souhře uháněl Popelka sám na orlovskou bránu, avšak stoprocentní příležitost zakončil nepřesně. Do konce druhé dvacetiminutovky měli Zubři ještě jednu šanci, která měla vysloveně gólové parametry, volný Ditrich však z otočky trefil pouze Ilášovu lapačku.

Na začátku třetí periody možný přerovský nápor na chvíli zabrzdil faul Běhala, oslabení však modrožlutí zvládli a hned po něm se dočkali kýženého gólu. Faltýnek přihrál na hůl Radomíra Paly, který Iláše prostřelil nad betonem. Trefa přerovské mužstvo povzbudila a Vlček byl s ostrou ranou blízko třetí gólové radosti. Ta však v dalších minutách nepřišla ani z hole Koláře při přečíslení, a tak s ubývajícím časem na hodinách začali tlačit Orlovští.

Vojtek se opět musel činit, ale s velkou šancí ostře dorážejícího Mráze si poradil. Pět minut před koncem Zubři dokonce šli do oslabení, v němž však poctivým bráněním soupeře nepustili do vážnější šance. Závěr si Orlová pokazila zbytečným faulem Vydry, a tak se kvůli oslabení nedostala ani ke hře bez brankáře. Přerov udržel vedení 2:1 a získal do tabulky vydřenou tříbodovou odměnu.

Ohlasy po utkání

Lubomír Václavíček (HC ZUBR Přerov): Po utkání v Hodoníně jsme znovu předvedli úplně jiný výkon. Orlová byla podobný soupeř jako Poruba. Není nám jasné, z jakého důvodu doma hrajeme pořád vlažně. První gól nás nenastartuje a soupeř vycítí, že jsme zranitelní. Doma se zbytečně utápíme v nervozitě. Dnes to jsou ubojované tři body, v dalším utkání musíme hrát mnohem lépe.

Petr Česlík (HC Orlová): Myslím si, že jsme byli v utkání lepším týmem a nebýt špatného výkonu rozhodčího, tak jsme v Přerově vyhráli. Druhý gól jsme dostali po jednoznačném faulu, kdy měl být domácí hráč vyloučen. Víc k tomu nemám co říct.