Orli ve vybrakované sestavě porazili Břeclav

Tomáš Salamon, 16.10.2013 Libor Pavliš, Marek Badžo, Martin Piecha, Alexandr Hegegy a Jan Blatoň. Ti všichni z rozdílných důvodů dnes chyběli trenéru Česlíkovi v sestavě. I bez nich však Orli dokázali Břeclav přehrát. Gólově se prosadil Daniel Kraft, který tři týdny nestál na ledě, Tomáš Káňa, který čtyři zápasy čekal na svou první druholigovou branku a Jakub Szajter.

16.10.2013 od 18:00

HC Orlová - HC Lvi Břeclav 3:1 (1:0,1:0,1:1)

Branky a nahrávky: 17. Kraft (Vydra, Grepl), 33. Káňa (Galgonek), 56. Szajter (Tomis, Mráz) – 48. Hrbatý . Rozhodčí: Fiala - Řezáč, Hanzlík. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Orlová: Iláš (Seifert) – Sznapka, Zientek, Vydra, Tomis, M. Novák, Mintěl – Szajter, Mráz, Voznica, Studený, Galgonek, Grepl, Kraft, Matějíček, Kanaloš, Káňa
Břeclav: Šurý (Foukal) – Šidák, Dora, Šaur, J. Novák, Nedvěd, Kovář, Höss – Nekoranec, Hrbatý, Piskoř, Popolanský, Procházka, Bartoš, Bolfík, Medřický, Záborský, Maša, Zháňal, Blaha, Průdek

Orlová proti Lvům nastoupila v hodně provizorní sestavě. Kromě Piechy chyběli Pavliš, Badžo i Hegegy. Naopak z Marodky se vrátil Kraft a z Béčka byl povolán Kanaloš. Domácí se v provizorní sestavě hledali a Břeclav zase přijela pod dekou, která na ně padla s debaklem 10:0 v Prostějově a tomu odpovídala i kvalita hry. Prvních dvacet minu jsme sledovali velké trápení z obou stran, ale nutno dodat, že mnohem hokejovější akce předváděla Orlová. Břeclav sice v úvodu zahrozila samostatným únikem Bartoše, který v oslabení vystihl Mintělový hrubku a hnal se sám na Iláše. Ten si však výborně poradil jak s únikem, tak i s následným trestným střílením. Pak už byli na řadě se šancemi Orli. Po Káňově nahrávce spálil gólovku Galgonek a neujaly se ani úniky Szajtera či Matějíčka. Jediným střelcem první části se tak stal Daniel Kraft, který do branky poslal puk po zablokované střele Vydry. Trestal tím špatnou koncovku hostů, kteří chvíli před tím mohli jít do vedení v přesilovce, ale tutovku Zháňala fantastickým zákrokem zlikvidoval David Iláše. V poslední minutě první části mohlo být pro Orlovou ještě veseleji, když Průdek málem srazil puk směrem do vlastní klece, ale kotouč nakonec o pár centimetrů branku minul a domácí si do šaten nesli jen chudý jednogólový náskok.

V úvodu prostředního dějství hráli hosté dvě slepené přesilovky, ve kterých byli velmi nebezpeční a dvě gólovky spálil kapitán Hrbatý. Po vyrovnání počtu hráčů na ledě opět převzali iniciativu Orli a aktivita byla odměněna gólem. Káňa se Studeným vyrazili do protiútoku dvou proti jednomu a Tomáš Káňa vzal zodpovědnost na sebe. Puk napálil přesně k tyči a při svém loučení s orlovským dresem se dočkal prvního gólu v našich barvách.

Třetí třetinu Orlová zahájila ve čtyřech a po následném faulu šla dokonce do tří. Dvojité oslabení domácí ubránili, což jim vzhledem k dalšímu vývoji velmi pomohlo. Břeclav se totiž v osmačtyřicáté minutě dostala na dostřel zásluhou Filipa Hrbatého. Orly tato branka nezlomila a vytvořili si řadu šancí. Vynutili si i přesilovku pět na tři, kterou vteřinu po jejím vypršení využil Jakub Szajter, který dorazil Tomisovu střelu. Další branky jsme neviděli a Orli slavili důležité vítězství.

Ohlasy po utkání

Petr Česlík, Orlová:I když nám v sestavě chybělo několik hráčů, navázali jsme na výkon z Přerova, hráli jsme ze zadu, ze zajištěné obrany a čekali na chybu soupeře, dát jeden dva góly. Myslím, že tak jsme schopni ty zápasy uhrát. Samozřejmě, že se to budeme postupně ještě snažit zlepšovat.

Michal Konečný, Břeclav:První třetina byla taková oťukávaná. Myslím si, že domácí vyhráli zaslouženě. Byli důraznější. Co ale rozhodlo, to byly přesilové hry, ty naše byly úplně jalové, byla to křeč. Hráli jsme 5 na 3, ale katastrofálně. Zatím máme mladý, nezkušený a nevyzrálý mančaft.