Orli opět těsně padli

Petr Sobol, 09.11.2013 Orlová podruhé v řadě prohrála. A opět jí na soupeře chyběla jediná branka. Po středeční domácí porážce od Poruby (2:3) nestačili Orli na Opavu. Hosté sice vstoupili do utkání lépe a zásluhou Marka Badža se dostali do vedení, domácí ale ještě před první sirénou srovnali a následně se ujali dvougólového vedení. Orlová se dokázala soupeři přiblížil, zápas ještě v závěru zdramatizovala, nakonec si ale odváží porážku 3:4.

09.11.2013 od 17:00

HC Slezan Opava - HC Orlová 4:3 (-:-, -:-, -:-)

Branky a nahrávky: 18. Svoboda (Baďura), 27. Galvas (Měch), 34. Měch (Kocián), 49. Mosler (Tichý, Polok) – 4. Badžo (Pavliš), 37. Blatoň (Voznica, Szajter), 56. Pavliš. Rozhodčí: . Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .
Vstup do utkání orlovským hokejistům vyšel na výbornou. Po necelých třech minutách hry putoval na trestnou lavici Galvas, hosté přesilovou hrou nepohrdli a v čase 3:44 otevřel skóre po povedené kombinaci Badžo.

Ve zbývajících minutách ovšem domácí viditelně přidali a výsledkem bylo vyrovnání, o které se v 18. minutě postaral Svoboda, který srovnal po parádním přečíslení Slezanu dva na jednoho, když ranou bez přípravy propálil Iláše. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Na začátku druhé třetiny vylekal hostujícího brankáře tvrdou ranou z první Kocián, ale kotouč šel o pár centimetrů vedle. Následně se z nenápadné akce málem prosadil Vlašánek, jenže jeho střela po ledě zazvonila na tyč. Vzápětí Opavští strhli vedení na svou stranu, když v početní výhodě skóroval po přiťuknutí Měcha Galvas.

Slezan byl na koni a brzy přidal další branku, která padla opět v přesilovce. Iláš neudržel ránu Kociána a dojíždějící Měch důrazně procpal puk do sítě – 3:1. Orlová ale zbraně nesložila a tři minuty před koncem druhé dvacetiminutovky se po rychlém přečíslení trefil parádní střelou pod víko Blatoň a snížil na rozdíl jediné branky.

V úvodu třetí části vypadl puk ležícímu Šafránkovi a Blatoň střílel do poloprázdné branky. Jeho pokus však zablokoval obrovitý bek Tichý. Následně poskakoval neposedný kotouč nebezpečně blízko brankové čáry Slezanu, ale Galgonek ho pod beton Šafránka neprocpal, i když jeho spoluhráč Pavliš už zvedal ruce nad hlavu.

Později zahrozil také Slezan, který měl k dispozici přesilovku, a Orlová byla za nedisciplinovanost potrestána. V 49. minutě nabil od modré Tichý, jeho ránu vyrazil Iláš jen k Moslerovi a ten přidal čtvrtý zásah Opavy. Hosté se do zápasu dokázali vrátit, když v oslabení ujel Pavliš a propálil Šafránka – 4:3. Dobře zformovaná defenziva domácího výběru si však závěr utkání pohlídala a třetí vítězství v řadě uhájila.