Smůla pokračuje. Další dobrý výkon bez bodové odměny

Tomáš Salamon, 13.11.2013 Do Orlové přijeli hodonínští Drtiči, ale domácí s nimi vyhráli pohlednou partii. Naděje na bodový zisk byly při předvedeném výkonu vysoké, ale Hodonínu mimořádně vyšel vstup do třetí třetiny. Odskočili na rozdíl tří branek a i když Orli bojovali a dokázali se dostat na dostřel, na body nedosáhli.

13.11.2013 od 18:00

HC Orlová - SHK Hodonín 3:5 (1:1,0:0,2:4)

Branky a nahrávky: 19. Badžo (Pavliš, Hegegy), 50. Mráz (Matějíček), 52. Grepl (Štefanka, Hegegy) – 17. Kučera (Miklík), 46. Smetana (Jurásek), 47. Špok (Pokorný), 48. Peš (Vrba), 54. Kučera (Špok, Novotný). Rozhodčí: Vaněk - Goňa, Smilek. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 394. Průběh utkání: 0:1,1:1,1:4,3:4,3:5.
Orlová: Iláš (Urbánek) – Tomis, Štefanka, Vydra, Mintěl, Sznapka, Zientek, Hegegy – Pavliš, Badžo, Mráz – Studený, Blatoň, Grepl, Szajter, Matějíček, Voznica – Galgonek, Ciupa
Hodonín: Kotvan (Masaryk) – Pokorný, Miklík, Směřička, Novotný, Polesný, Koukal, Skočovský – Mika, Kříž, Špok, Kučera, Smetana, Škorík, Peš, Kuba, Velechovský, Jurásek, Vrba, Smetana
Domácí začali aktivněji a už po pár minutách pořádně zahrozili. Aktivní Voznica předložil Badžovi, ten ale puk nedostal do sítě. Podobná situace se opakoval o dvě minuty později. Tentokrát Badžo nevyužil nabídky Mráze. Až potom se do hry dostali i hosté, kteří mohli udeřit v přesilové hře. Iláš ale parádně zneškodnil střelu Špoka. A tak v šancích pokračoval Badžo. Tentokrát nedokázal dorazit pokus Mráze. Když se neujala ani akce Blatoně a Voznici, udeřili Drtiči. Miklík krásně vyslal Zdeňka Kučeru, ten ujel orlovské obraně a překonal i Iláše. Hosté ale nevedli dlouho. Pavliš místo zakončení přihrál Marku Badžovi a ten už se nyní nemýlil.

Vedení mohl hostům vrátit Kříž, Iláš ale orlovský tým podržel a tak se šlo do kabin za stavu 1:1. Druhé dějství začali lépe hodonínští, v přesilovce byl ve velké šanci Jurásek, domácí gólman ale vytáhl skvělý zákrok. Jinak toho ale druhá třetina moc nenabídla. Výjimkou byla situace z jejího závěru, kdy se po Vrbově teči dostal puk za Iláše, jeden z domácích beků ale stihl požár na poslední chvíli uhasit.

Bylo jasné, že o osudu utkání rozhodne jedna chyba. A tu udělali domácí. Ti se sice ubránili oslabení, Tomis pak ale nepochopitelně zaváhal v rozehrávce, namazal Juráskovi, ten předložil puk Tomáši Smetanovi a ten nedal Ilášovi šanci. Po minutě a půl Drtiči zužitkovali přečíslení a Martin Špkok zvýšil. Po 44 vteřinách přihrál Vrba Petru Pešovi a ten vyhnal Iláše z branky.

Domácí nesložili zbraně a při střídání Szajterovy lajny to před Kotvanem pořádně vřelo. I když hostující gólman pochytal několik střel, nakonec snížil Tomáš Mráz. A rázem bylo na stadionu veseleji, v přesilové hře, které se Orlová dlouho nedařila, se prosadil důrazný Vít Grepl a bylo to jen o gól. Orli chtěli srovnat, jenže přestali myslet na zadní vrátka, čehož Hodonín využil. Akci dva na jednoho zužitkoval Zdeněk Kučera a na jeho branku už ve zbylých sedmi minutách domácí nenašli odpověď.

Hráč zápasu: Vít Grepl

Vít Grepl v krajském přeboru mezi orlovskými odchovanci vyčníval, ale ve druhé lize příliš prostoru nedostává. Přitom by si jej zasloužil, protože kdykoliv se na led podíval, nezklamal. Proti Hodonínu šlo občas vidět, že mu zápasová praxe ve druhé lize hlavně z hlediska tempa chybí, ale utkání zvládl a dobrý výkon podtrhl gólem. Víťovi přejeme, ať se v sestavě udrží, protože má na to vypracovat se mezi týmové lídry nejen v krajském přeboru, ale i o soutěž výše.