Play-off je daleko. Orlová nestačila na Nový Jičín a v tabulce je poslední

Petr Sobol, 27.11.2013 Orli v sobotu přivezli dva body za výhru v Břeclavi, které bezpodmínečně chtěli potvrdit v souboji s Novým Jičínem. Jenže všechno bylo jinak. Domácí sice dokázali stáhnout dvougólovou ztrátu, nezvládli ale poslední třetinu a prohráli vysoko 3:7. Play-off je nyní hodně daleko. Naopak, ostaní výsledky poslaly Orlovou na poslední místo.

27.11.2013 od 18:00

HC Orlová - HC Nový Jičín 3:7 (1:1, 2:2, 0:4)

Branky a nahrávky: 5. Szajter (Zientek), 31. Mráz (Pavliš, Štefanka), 40. Plášek (Voznica, Blatoň) – 4. Gebauer (Lehačka), 23. Záhradný (Uhlár, Kabeláč), 30. Macháček (Heža, Lehačka), 43. Pelikán (Sklaoš, Uhlár), 49. Lehačka (Heža), 55. Heža (Kacíř, Gulda), 60. Zedník (Heža). Rozhodčí: Fiala - Moravec, rychlý. Vyloučení: 11:9 - + Štefanka 10 min. OT + Vydra a Zientek 5+OK. Využití: 0:4. Diváci: 350. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:7.
Orlová: Iláš (Seifert) – Mintěl, Hegegy, Štefanka, Sznapka, Vydra, Zientek, Tomis – Pavliš, Studený, Mráz – Plášek, Blatoň, Grepl – Szajter, Voznica, Matějíček – Badžo, Ciupa, Galgonek
Nový Jičín: Šrámek (Kozák) – Vašut, Gulda, Vnenk, Cabák, Záhradný, Dusík, Pelikán – Hanák, Heža, Kabeláč, Zedník, Sprušil, Rejžek, Skaloš, Macháček, Uhlár, Kacíř, Lehačka, Putniorz,
Obrovské chyby, vyloučení, produktivita v přesilových hrách, ale i často těžko pochopitelné verdikty sudího. Tyto faktory rozhodly zápas, ve kterém se Orlová v případě vítězství mohla posunout před Nový Jičín v tabulce na desáté místo. Vše je ale jinak a Orli jsou po výhře Valašského Meziříčí poslední.

Do zápasu vstoupili lépe domácí, za které jako první zahrozil Szajter. Šance byla i na druhé straně, ovšem s tím, že ji hosté využili. Po chybné rozehrávce udeřil Robin Gebauer a hosté první útočné snažení přetavili v gól. O minutu později ale napravil zaváhání Jakub Szajter, který v úniku místo přihrávky volil střelu a srovnal.

V dalším průběhu třetiny se moc zajímavého neudálo. Hru doprovázely nepřesnosti a čekalo se na větší šance. V té se ocitl Kacíř, ten ale minul prázdnou branku. V oslabení pak ujela Orlová, Hegegy ale v klíčové chvíli promáchl. Když v závěru dějství neskóroval Grepl, šlo se do kabin za stavu 1:1.

V úvodu deuhé třetiny hráli hosté dvojnásobnou přesilovku. Orli se sice bránili, Iláš vytáhl skvělý zákrok, když už ale domácí byli ve čtyřech, prosadil se Pavol Záhadný. Přesilovku si zahrála i Orlová, mohla ale být ráda, že neinkasovala. To se ale stalo o pár minut později. V polovině zápasu dával na 3:1 Petr Macháček.

Domácí ale nesložili zbraně. Voznice s Matějíčkem úspěšní nebyli, pak ale Pavliš předložil Tomáši Mrázovi a ten snížil. Krátce na to byl faulován Szajter, jenže následné trestné střílení neproměnil. Přesto se domácí lavička brzy radovala. Aktivní Dominik Plášek proměnil v poslední minutě třetiny samostatný únik a první ligovou brankou vyrovnal. Ještě před sirénou měl gól na hokejce Matějíček, tomu ale zabránil ve skórování Šrámek.

A to Orlovou hodně mrzelo. Po dvou minutách třetího dějství vrátil Nový Jičín do vedení v přesilové hře Dušan pelikán. Orli ale nepůsobili odevzdaným dojmem. Pavliš už se málem radoval z branky, ve velké šanci byl Blatoň, břevno napálil Štefanka. Pak ale začali úřadovat hosté. Sznapka chyboval v útočném pásmu a Jakub Lehačka proměnil protiútok novojičínských.

Chvíli na to bylo na stadionu hodně dusno. Hlaví sudí udělil dva přísné tresty orlovskému týmu a hosté se díky Oldřichovi Hežovi dostali už do třígólového vedení. Závěr zápasu byl hodně vyhrocený, domácí ho celý dohrávali ve třech a umožnili skórovat ještě Pavlovi Zedníkovi, který upravil na konečných 7:3 pro Nový Jičín.