Orli vyzráli na Lvy a berou tři body!

Tomáš Salamon, Petr Sobol, 11.01.2014 Orlová do zápasu s Břeclavi vlétla rychlým gólem a poté vedení ještě navýšila. Hosté sice dokázali utkání zdramatizovat a byli jsme svědky vypjatého konce, ale domácí nakonec svou úlohu zvládli a výhru si pojistili do prázdné branky.

11.01.2014 od 17:00

HC Orlová - HC Lvi Břeclav 4:2 (2:0,1:1,1:1)

Branky a nahrávky: 1. Pavliš (Studený, Štefanka), 11. Studený, 40. Voznica (Szajter), 60. Diviš (Voznica, Tomis) – 24. Piskoř, 46. Šaur (Kučera, Bolfík). Vyloučení: 4:8 + Haman (BRE) 10 min OT. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 312. Průběh utkání: 2:0,2:1,3:1,3:2,4:2.
Orlová: Iláš (Seifert) – Štefanka, Sznapka, Hoďa, Hegegy, Zientek, Tomis – Pavliš, Studený, Grepl – Blatoň, Badžo, Mráz – Diviš, Szajter, Voznica – Galgonek, Plášek, Matějíček
Břeclav: Šurý (Foukal) – Gabriška, Dora, Šaur, Novák, Nedvěd, Kovář, Höss, Nekoranec, Strapina, Hrbatý, Piskoř, Popolanský, Procházka, Bolfík, Bartoš, Medřický, Rejžek, Kučera, Zháňal, Blaha, Průdek, Haman
Fanoušci se ještě ani pomalu nestihli usadit na svá místa a už se měnilo skóre. Uplynulo 37 vteřin a Libor Pavliš dorazil z úhlu kotouč za Šurého. Orli měli další šanci skóre navýšit, přesilovou hru po faulu na Szajtera ale nezužitkovali. To je ale nemuselo mrzet. Po 10 minutách hry ujel ve vlastním oslabení Václav Studený, který pohlednou akci dotáhl do úspěšného konce. V nadějné pozici se objevil Diviš, poté i Grepl, skóre se ale neměnilo. To platilo i po akci Badža, který ještě hledal Mráze, jenž ale těsně přestřelil. A tak se v závěru třetiny dostali do šance i hosté. Unikajícího Piskoře zastavil Tomis jen za cenu podražení a hráč Břeclavi se postavil k trestnému střílení. Zkusil blafák do bekhendu, Iláše ale nepřekonal.

Přesto právě tento moment břeclavský tým zřejmě posílil, naopak dosud jasně aktivnější Orlová vstoupila do druhé třetiny jako vyměněná. Domácí chybovali, byli nedůslední a brzy byli potrestáni. Na 1:2 snížil Dominik Piskoř. O pár vteřin později mohlo být srovnáno, v obrovské šanci byl Kovář, Iláš ale vytáhl parádní zákrok. Hosté byli aktivnější asi do 30. minuty, kdy se orli oklepali a zase začali hrozit před Šurým. Z toho mohl vytěžit Blatoň, na poslední chvíli ale zasáhl jeden z břeclavských beků. Zvýšená aktivita se však vyplatila a v poslední minutě třetiny sklidila ovoce. Po akci Szajtera nadvakrát zakončil Jakub Voznica a Orlová šla opět do kabin za dvougólového vedení.

Třetí dějství však začalo podobně jako to předešlé. V ponechané výhodě udeřil Jakub Šaur a bylo to opět jen o gól. Domácí si ale vedení hlídali a soupeře do dalších výrazných akcí nepouštěli. Naopak Šurý měl štěstí při střele Zientka i Tomise, jehož projektil hlasitě zazvonil o brankovou konstrukci. V obrovské šanci byl i Pavliš, ani on ale kýženou branku nevstřelil. V závěru utkání atmosféra houstla a v táboru Břeclavi bylo hodně horko. Haman nedohrál kvůli protestům a hosté šli dokonce do tří. I tak si ale vypracovali obrovskou příležitost. Vsadili vše na útok a jen fantastický Iláš zachránil domácí od pohromy, když na poslední chvíli zasáhl proti Bolfíkovi.

Pak už domácí nechybovali, naopak při závěrečné power play vybojovali puk, Voznica už mohl střílet do prázdné, ještě ale našel Jana Diviše a ten premiérovou brankou v Orlové uzavřel skóre veledůležitého zápasu.