Z Nového Jičína Orli vezou jeden bod

Tomáš Salamon, 15.01.2014 Orli dnes sehráli zápas s Novým Jičínem, což je soutěž z kategorie těch, se kterými potřebujeme bodovat jako sůl. Vyhrát se nám bohužel nepovedlo, ale ale alespoň jeden bod, který nám stále udržel tabulkové vedení nad Valašským Meziříčím může být záplatou.

15.01.2014 od 18:00

HC Nový Jičín - HC Orlová 3:2 pr. (1:1,1:1,0:0-1:0)

Branky a nahrávky: 13´ Novotný (Lehečka), 29´ Uhlár (Hanák, Horák), 61´ Macháček (Horák, Sprušil) – 18´ Pavliš (Grepl, Studený), 32´ Studený (Štefanka, Pavliš). Vyloučení: 2:3 - navíc Tomis (ORL) a Novotný (NJI) 10. min OT Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: 32:32. Průběh utkání: 1:0,1:1,2:1,2:2,3:2.
Nový Jičín: Šrámek – Prokop, Vašut, Horák, Vnenk, Cabák – Lehečka, Kacíř, Novotný - Sprušil, Macháček, Gebauer R. - Uhlár, Hanák, Zedník - Putniorz
Orlová: Iláš - Diviš, Szajter, Pavliš, Badžo, Blatoň, Tomis, Studený, Grepl, Štefanka, Hoďa, Galgonek, Plášek, Mráz, Matějíček, Voznica, Zientek, Sznapka, Hegegy

Na začátku utkání se oba celky dostaly do výrazných gólových šancí, ale jak Lukáš Šrámek, tak hlavně David Iláš své týmy podrželi a stav se neměli. Na to přišlo až ve třinácté minutě, kdy na Iláše našel recept Dominik Novotný. Orli se však nevzdávali a čtyři minuty na to bylo vyrovnáno. Postaral se o to po nahrávce Víta Grepla Libor Pavliš. Stejný stav vydržel až do přestávky.

Ve druhé části se na gól čekalo téměř do její poloviny a bohužel přišel do naší sítě. Hanák pěkně našel Adama Uhlára a ten se nemýlil. Mohlo být ještě hůř, jelikož záhy přišla přesilovka domácích, ale Orli ji znamenitě ubránili a mohli se vrhnout do útoku. Aktivita nesla své úsilí a z vyrovnávací branky se mohl radovat nejen Václav Studený, ale i všichni jeho spoluhráči a hlavně fanoušci, kteří svůj tým přijeli podpořit v hojném počtu.

Ve třetí třetině začal velkými šancemi Nový Jičín, ale David Iláš chytal výborně a udržel svůj tým ve hře. Orli se dokázali vzepřít a převzali otěže zápasu. Hlavně v závěru měli velký tlak, ale vítěznou trefu se jim vsítit nepodařilo. Rozhodnout tak muselo prodloužení a do toho si Nový Jičín odnesl ještě minut přesilové hry. Zkušený Petr Macháček pak dokázal využít toho, že na ledě bylo za stavu 4 na 3 spoustu místa a postaral se o rozhodující trefu zápasu.

Ohlasy po utkání

Aleš Flašar, Nový Jičín: Bylo to hodně těžké utkání. Odešli nám beci, takže jsme poslední třetinu dohrávali jen s tím, co mělo ruce a nohy. Poslední třetinu jsme hráli na čtyři obránce. Orlová dobře bránila a Iláš byl v bráně skvělý. Musím klukům poděkovat, ale škoda, že nám to nevyšlo v šedesáti minutách. Musíme však stát na zemi. Pořád platí, že se strašně nadřeme na gól, ale to je stále stejná písnička. Buďme rádi, že máme dva body.

Daniel Marosz, Orlová: Podle mého to byl docela slušný hokej nahoru, dolů. Rozhodčí do toho v první třetině moc nezasahoval a nechal hru hrát. V první třetině jsme byli aktivnější a měli jsme tam několik gólovek. Museli jsme ale dotahovat. Ve druhé třetině jsme byli naopak docela pod tlakem. V závěru škoda našeho břevna. Nakonec přišlo nešťastné vyloučení, zvýhodněná přesilovka 4 na 3 a domácím to tam padlo.

Zdroj ohlasů: hcnj.cz