Další důležité vítězství. Orli vyhráli i v Horním Benešově

Petr Sobol, 17.11.2014 Orlová potvrdila vedení v tabulce! Poté, co orli porazili v sobotu do té doby vedoucí Kopřivnici, zavítali na led Horního Benešova. Ten byl dosud jediným soupeřem, který v sezoně dokázal svěřence Daniela Marosze porazit. Orlová tak měla co vracet a účty splatila ideálně. V pondělním kole vyhrála 4:3 a zůstává ve vedení.

17.11.2014

TJ Horní Benešov - HC Orlová 3:4 (0:0,3:1,0:3)

Branky a nahrávky: 23. Zigmund (Bensch), 25. Fraš (Kovalovský), 31. Zigmund (TS) – 26. Grepl (Matějíček), 44. Štefanka (Sznapka), 46. D. Mihal (P. Mihál), 60. Vaštík (Štefanka). Vyloučení: 5:6 + D. Mihal OT 10 min + do konce utkání. + Proti Orlové nařízeno TS. Využití: 1:1 + HBN využito TS. V oslabení: 0:0. Diváci: 157. Průběh utkání: 2:0,2:1,3:1,3:4.
Horní Benešov: Kober (Tengler) - Hejhal, Parma, Bendík, Pělucha, Podzimný, Štindl, Trčka, Bensch, Kovalovský, Vaněk, Zigmund, Fraš, Přibyla, Jadrníček, Vlašánek, T. Lhotský, Mičola, A. Lhotský, Trubka
Orlová: Urbánek (Pavlíček) - Novák, Tomis, Štefanka, Kytka, Sznapka, Hegegy - Hanzl, P. Mihál, Vysloužil, Grepl, Matějíček, Divoký, Vidlák, Pavlas, Vaštík, Voznica, D. Mihal
Po výtečném zápase na půdě, teď už bývalého, lídra tabulky z Kopřivnice, jeli Orli potvrdit dobrý výsledek na led svého zatím jediného přemožitele z Horního Benešova.

První třetina se hrála bez branek, ale ta druhá nadělala našim klukům pořádné vrásky na čele. Hned z kraje se totiž prosadil Zigmund a krátce na to lovil Urbánek ze sítě puk po střele Fraše. Naši kluci se vzejpali a téměř v zápětí snížil Vít Grepl, který se trefil už v pátém zápase v řadě! Orli se hnali za vyrovnáním, ale stejně jako v Kopřivnici se dopustili zalehnutí puku, za které bylo proti nim nařízeno trestné střílení. René Urbánek měl tentokrát bohužel smůlu a nájezd Zigmunda se mu nepovedlo vychytat.

Před třetí třetinou to tedy s Orly nevypadalo vůbec dobře, ale tým předvedl obrovskou vnitřní sílu! Vzepjal se k maximální bojovnosti a třemi góly soupeře dokázal překonat. O kontaktní gól se ve čtyčicáté čtvrté minutě svou ranou postaral kapitán týmu Filip Štefanka a o dvě minuty později jej napodobil Dalibor Mihal, který nadchnul hrstku orlovských příznivců, kteří do Benešova dorazili, vyrovnávacím gólem. Čas plynul a za stále vyrovnaného stavu již většina přihlížejících myslela na prodloužení. Nikoliv však hráči našeho týmu. Ti bojovali až do konce a těsně před vypršením hrací doby rozhodl o třech bodech pro Orlovou David Vaštík!