Orli porazili Benešov bez větších problémů

Tomáš Salamon, 04.01.2015 Důležité pro celé utkání bylo, že naši kluci zvládli první třetinu, ve které sice měli více ze hry, ale Benešov ještě zvládal držet krok ve skóre a zápas byl otevřený. Pokud by naši hráči pustili soupeře do vedení, zřejmě by se utkání začalo podobat předchozím duelům s Horním Benešovem. Tak se však nestalo a Orlová na začátku druhého dějství udeřila hned dvakrát. Poté už jen družovala patřičný náskok a dokázala jej navyšovat. Díky pohodovému vedení si ve třetí třetině odbyl přemiéru mezi muži patnáctiletý brankář Ivo Křehlík, který je jedním z nějvětších příslibů orlovského hokeje do příštích let.

03.01.2015 od 17:00

HC Orlová - TJ Horní Benešov 8:4 (1:2,4:1,3:2)

Branky a nahrávky: 10. Grepl (Pavlas), 21. Pavlas (Štefanka), 22. Rosůlek (Vidlák, Hegegy), 26. Vidlák (Voznica), 31. Voznica, 43. Fibrich (Kytka), 50. Voznica (Pobuta), 56. Fibrich (Novák, Kytka) – 11. Vlašánek (Bensch), 26. Hejhal (Vlašánek), 46. Lhotský (Křesťan), 57. Kovalovský (Trčka). . Rozhodčí: Janda - Cabák, Hykel. Vyloučení: 5-9, navíc Trubka (HB) 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 450. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 6:2, 6:3, 8:3, 8:4.
Orlová: Urbánek (54. Křehlík) - Štefanka, Sznapka, Pobuta, Kytka, Hegegy, Novák - Grepl, Pavlas, Matějíček, Voznica, Vidlák, Rosůlek, Divoký, Hanzl, Fibrich, Vysoužil, Šustek
Horní Benešov: Tengler (31. Maruszak) - Hejhal, Parma, Bendík, Podzimný, Štindl, Trčka, Bensch, Kovalovský, Březina, Schreier, Zigmund, Vlašánek, T. Lhotský, Křesťan, Fraš, Trubka, Vaněk.
Jako první Tenglera v brance prověřil po minutě hry Grepl. Později pěkně pálil příklepem Štefanka, ale těsně minul. Vít Grepl pokračoval v útočné snaze a snažil se proháčkovat před branku, ale nedokázal zasunout puk za záda gólmana. V šesté minutě si Fibrich dobrým pohybem vynutil hákování Renče a Orlová hrála první přesilovku. V té jako první pálil Štefanka a jeho střela byla tečována, ale Tengler si poradil. Další velké šance nepřišly a Benešov se ubránil. V desáté minutě rozhodčí signalizoval výhodu pro Orly, ale nakonec se nevylučovalo. Přišla totiž první gólová radost. Vít Grepl se vřítil do útočného pásma, zamíchal pukem a trefil přesně k tyči.

Hosté však stihli rychle zareagovat. Z nenadání se dostali do útoku a hned vyrovnali. Vlašánek se s pukem zjevil před brankou a prostřelil Urbánka. Orli posléze dostali možnost další přesilovky. V té předvedli pěknou kombinaci a svůj první gól v orlovském dresu mohl vsítil Rosůlek. Nedokázal však zvednout puk nad ležícího Tenglera. Záhy přesilovka skončila, jelikož Vidlák dostal dvě minuty za hákování. Chvíli na to sekal Kytka a Orli šli do tří. V Oslabení Urbánek vychyhtal téměř jistý gól a v momentě, kdy byli Orli již ve čtyřech, se nechal vyloučit Parma za držení Pavlase, který mu ujížděl do úniku. Poté, co se Kytka vrátil na led, hráli Orli přesilovku a sám Kytka v ní pálil. Tengler byl však pozorný. Poté byl před brankou podražen Pavlas a na 22 sekund šli do tří i hosté. Štefanka se protáhl před branku, ale Tengler jej vychytal. To stejné platí i o Pavlasovi, který vyslal tvrdý příklep. Šance se využít nepovedlo a první část skončila nerozhodným stavem.

Druhou třetinu Orli začínali v početní výhodě a dokázali toho využít. Prosadil se Robin Pavlas a pár sekund na to bylo ještě veseleji. Po necelé minutě a půl hry se dostal do šance Lumír Rosůlek a tentokrát si premiérový gól v našem dresu nenechal utéct i když to bylo s notnou dávkou štěstí. Na druhé straně záhy ujel Fraš a Urbánek jej vychytal, posléze se hostům povedlo puk do branky prostrkat, ale branka již byla posunutá. To by podle nových pravidel nemusela být pro gól překážka, ale rozhodčí se po debatě s čárovými nakonec rozhodl gól neuznat. Poté Orli polevili a zahrávali si s ohněm. Hosté měli několik šancí a nakonec toho dokázali i využít. Štefanka si nerozuměl s Pavlasem, přišel o puk a Vlašánek poté trefil přesně horní růžek nad Urbánkovým ramenem. Rychlým gólem však reagoval Martin Vidlák a vyhnal Tenglera z branky. Rozhodčí hned na to vyloučil Martina Kytku, ale i přes přesilovku Benešova se hrálo převážně před Maruszakem. V devětadvacáté minutě se před brankou objevil sám Divoký, Maruzaka položil, ale nedokázal jej překonat. Důležité zákroky si na druhé straně připisoval i Urbánek. Jakmile se zápas přehoupl do druhé poloviny, tak Jakub Voznica zajížděl s pukem za branku a jakmile viděl, že se Maruszak přesouvá, o jeho beton dostal puk do sítě. Dvě minuty na to mířil do prázdné branky Zigmund, ale Urbánek se fantasticky přesunul. V šestnácté minutě zahrozila první lajna, ale Maruszak odolal několika slibným pokusům o vstřelení branky. Hned na to přišla další nádherná kombinace a Matějíček už zvedal ruce nad hlavu. Trefil však jen boční síťku odkryté branky. Poté pěkně Voznica s Rosůlkem dvěma přihrávkami vyšachovali obranu a Rosůlek jel na branku sám. Předvedl pěkný bekhendový blafák, ale puk se mu postavil na hranu a Lumír branku přestřelil.

Ve čtyřicáté šesté minutě hráli hosté přesilovku a využil ji z dorážky Tomáš Lhotský. V polovině poslední části Pobuta obkroužil branku a před ní našel Jakuba Voznicu, ten si zkušeně počkal a trefil přesně do růžku. Hosté reagovali také gólem, ale ten nebyl uznán pro vysokou hůl. Minutu na to se sám na Urbánka řítil Zigmund, který zkusil bekhendový blafák, ale René jej parádně vystihl a gól nepřipustil. V padesáté šesté minutě zaznamenal druhou branku v utkání Josef Fibrich a bylo to již poté, co trenér Marosz usoudil, že je čas na to dát příležitost mezi muži patnáctiletému brankáři Ivo Křehlíkovi. Ten sice pak pustil jeden laciný gól, ale připsal si několik zákroků, které v jeho věku znamenaly neocenitelné zkušenosti. Snad bude mít ještě další příležitosti nasbírat jich více a stane se v budoucnu oporou našeho prvního týmu.