Orli vezou ze Studénky vítězství

Tomáš Salamon, 08.01.2015 Ve včerejším zápase Orli dokázali zvítězit na ledě Studénky. Po druhé třetině vedli 2:4 a v posledním dějství oba celky přidaly po gólu, což bylo pro naše barvy příznivé a Orli si odvezli tři body.

07.01.2015

HC Studénka - HC Orlová 3:5 (0:3,2:1,1:1)

Branky a nahrávky: 33. Štubňa (Pokorný, Lyčka), 36. Pokorný (Bolek, Štubňa), 60. Bolek (Pokorný) - 1. Grepl (Matějíček), 6. Matějíček (Štefanka), 11. Rosůlek (Pobuta, Voznica), 26. Matějíček (Fibrich, Divoký), 53. Rosůlek (doplníme). Vyloučení: 4:5 navíc Martin Novák (STU) OT 10 minut. Využití: 3:1 Střely na branku: 30:45 Rozhodčí: Rajnoch - L. Janda, Vaculík. Diváci: 140 Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:5, 3:5.
Studénka: Baldik (od 6. Horyl) - Lyčka, Bolek, Martin Novák, Jedlička, Kocurek, Holanik - Štubňa, Sochorek, Pokorný - Ertel, Lyzák, Janečka - Martinčík, Čáň, Řehulka. Trenér: Miroslav Pokorný st.
Orlová: Urbánek - Pobuta, Michal Novák, Vysloužil, Grepl, Štefanka, Divoký, Šustek, Fibrich, Vidlák, Rosůlek, Voznica, Mihal, Sznapka, Hegegy
Orli zavítali na led Studénky netradičně ve středu, což způsobilo to, že se z pracovních důvodů nemohli zúčastnit Pavlas a Kytka. Nemoc pak vyřadila Tomise s Patrikem Mihalem a nastřelený nárt pořád trápí Davida Vaštíka. Týmu to však nevadilo, doplněn o porubské juniory Dalibora Mihála, Pavla Pobutu a Josefa Fibricha, se do soupeře pustili velmi zostra.

První branka padla už po necelé tříčtvrtině minuty, když Vít Grepl měl dostatek času, aby bez problémů přesně zakončil. Baldík, který v našem celku absolvoval letní přípravu, lovil podruhé puk ze sítě v šesté minutě, kdy se těší Štefankovy střely od modré čáry z přesilové hry prosadil Marek Matějíček. Tímto vyhnal Baldíka z branky a ten přenechal místo Horylovi. Domácím v první části chyběl pohyb a naopak náš celek hrál v pohodě a domácí uzemnil dalším gólem. Lumír Rosůlek navázal na své gólové představení z minula a zvýšil vedení. V patnácté minutě se Orlová radovala ze čtvrté vstřelené branky. Puk poskakoval kolem brankové čáry, hlavní rozhodčí ale hru nepřerušil, pokračovalo se ve hře a až v následném přerušení se všichni tři rozhodčí po debatě rozhodli gól neuznat. Webové stránky soupeře uvádějí, že podle názorů některých diváků, kteří stáli na tribuně, měli rozhodčí branku pravděpodobně uznat, jelikož puk byl již svým celým objemem za brankovou čárou. Skóre už se však neměnilo a Orli si do šatny odnesli vedení 0:3.

Vymylováno se zdálo být v šestadvacáté minutě, když Horyla prostřelil Jan Šustek, který si tímto připsal první gól mezi muži. Takový náskok naše hráče mírně uchlácholil. Snížili tempo a Urbánkovi přibylo práce. Šance Studénky dokázal brzdit až do třiatřicíté minuty, kdy přesilovku využil Tomáš Štubňa. O 3 minuty později z další přesilovky snížila Studénka na rozdíl dvou branek, když střelu Bolka šikovně tečoval Miroslav Pokorný a Urbánek byl bez šance. To už přestávala legrace a začínalo hrozit, že zápas, který se ještě před chvílí zdál být vyhraný, proklouzne Orlům mezi prsty.

Ve třetí třetině bylo důležité, že náš tým ustál další početní převahu soupeře, jinak mohlo být opravdu zle. Naštěstí poté naši hráči hráli chytře od obrany a hlídali si vyýsledek. Ve třiapadesáté minutě pak příšel další údez z hole Lumíra Rosůlka a Orli se tak mohli opět uklidnit. V samotném závěru pak sice ještě soupeř zužitkoval další přesilovku, ale branka Ondřeje Bolka pro výsledek zápasu naštěstí nic neřešila. Pro Orly však znamená důležitý poznatek, že do příštího zápasu by měli výrazně zapracovat na hře oslabení.