Uničov loupil na našem stadionu. Orli poprvé nebodovali

Tomáš Salamon, 29.10.2015 Přesně po třech letech se na našem stadionu objevil soupeř z Uničova. Zatímco 28.10.2012 si od nás odvezl porážku, stejný sváteční den roku 2015 pro něj byl mnohem přívětivější. Střelecká bezmoc domácích podrtřená nepřesvědčivým výkonem gólmana stála Orlovou tři body.

28.10.2015 od 18:00

HC Orlová - HC Uničov 3:6 (0:2, 1:3, 2:1)

Branky a nahrávky: 35. Voznica (Vidlák), 44. Dýrr (Zientek, Mihal), 48. Vaštík (Vidlák) – 13. Galuška (Axmann, Syrůček), 17. Navrátil, 31. Žajgla (Habl, Paška), 39. Sršeň (Peč), 40. Axmann (Syrůček), 47. Syrůček (Habl). Vyloučení: 11:9. Využití: 1:3. Diváci: 393 (252 platících, 91 školy, 60 permanentky).
Orlová: Urbánek - Sznapka, Prokop, Zientek, Tomis, Kytka, Goláb, Vysloužil - Grepl, Pavlas, Matějíček, Voznica, Vidlák, Vaštík, Mihál, Dýrr, Zakuťanský, Kotásek, Hanzl
Uničov: Uničov: Axmann (Řoutil) - Navrátil, Paška, Šubčík, Vondra, Syrůček, Liptaj, Groer – Axmann R., Galuška, Peč A., Provaz, Spěvák, Žajgla, Handl, Sršeň, Peč, Klíč
Stále bez Filipa Štefanky, kterého trápí třísla, ale zato už s Petrem Prokopem šli Orli do dalšího zápasu. Už ve třetí minutě je čekalo oslabení, ale to zvládli. Hned po vypršení trestu se blýskl individuální akcí Petr Prokop, který naznačil střelu, obešel obránce a sám se ocitl před gólmanem. Toho se snažil vymíchat, pokořil jej, ale branku minul. V deváté minutě byl za hostující brankou podražen Matějíček a možnost přesilovky dostala i Orlová. Jenže ji nevyužila a na tahu byl soupeř. Ten Sznapkovo vyloučení dokázal proměnit ve vedoucí gól Jana Galušky. Situace se ještě zkomplikovala když po pár vteřinách šli Orli znovu do čtyř za hru v šesti. V oslabení našel Pavlas před brankou Matějíčka, ale ten puk do branky nedokázal usměrnit. Početní nevýhodu Orli zvládli, ale krátce po jejím skončení se puk, který měli Orli pod kontrolou, záhadně dostal k Navrátilovi, který z otočky Urbánka propálil. Tři minuty před první sirénou byl ve vyložené šanci podražen Grepl a přišla další přesilovka. Ani v té se však nedařilo.

Druhou třetinu začala Orlová náporem a vynutila si dvě vyloučení, která se o třináct sekund překrývala, a tak jsme chvíli hráli i pět na tři. Naši hráči bušili puk směrem na Milana Axmanna, ale ne a ne jej prostřelit. Domácí nevyužili přesilovku pět na tři ani následou další klasickou početní přeavhu. Namsíto toho přišla jejich série vyloučení a dvakrát hráli také ve třech. Poprvé odolali, ale podruhé už to bylo nad jejich síly a prosadil se Petr Žajgla. Orli naštěstí zbytek oslabení urbánili a mohli se opět soustředit na útočnou snahu. Odměna přišla v pětatřicáté minutě, kdy Vidlák našel před brankou Jakuba Voznicu a ten bekhendovou střelou překonal Axmanna. Zdálo se, že je nastartováno dobrým směrem, ale plány na obrat soupeř opět zhatil dvěma gól na šatny. Nejprve Urbánka svou střelou překvapil stejnojmenný syn slavného rekordmana extraligy v počtu gólů na jeden zápas Tomáš Sršeň mladší. Aby to nebylo málo, tak po buly v našem obranném pásmu přišla další rána. Od modré vypálil Syrůček a Roman Axmann tečoval puk za Urbánkova záda.

Na začátku třetí třetiny využil přesilovku přesnou tečí Zientkovy střely Filip Dýrr, ale jakékoliv další snahy o obrat ve skóre zhatilo další oslabení tří proti pěti. Orli ještě redukovali gólem Davida Vaštíka, který dorazil svou vlastní střelu, ale to už bylo z gólového zápisu vše. Přišla třetí porážka v řadě a tentokrát poprvé úplně bez bodů. Tři porážky v řadě jsou něčím, co Orli od sezóny 2011/2012 v krajském přeboru nezažili. Věřme, že je tento nechvalný historický zápis vybičuje k tomu, aby se v dalších zápasech svými výkony dostali tam, kde je chceme vidět.