Studénka otočila zdánlivě ztracený zápas a Orli jsou bez bodu

Tomáš Salamon, 09.01.2016 Orlová do zápasu vstoupila rychlým gólem a záhy přidala další dva z nichž jeden byl v oslabení. Když pak Studénka snížila, vzali si Orli třígólové vedení zpět. Vše vypadalo jednoduše a zdálo se, že zápas je rozhodnut. Opak byl pravdou. Soupeř bojovným výkonem dokázal zápas otočit.

09.01.2016 od 17:00

HC Orlová - HC Studénka 4:5 (3:1, 1:4, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Voznica (Vaštík), 12. Vaštík, 14. Rosůlek (Tomis), 26. Voznica (Prokop) – 19. Pelikán, 28. Jedlička, 33. Čáň, 34. Kaňovský (Jedlička), 40. Vacula (Janečka, Sluštík). Rozhodčí: Daniel Polášek – Lukáš Vaculík, Jakub Chamrád. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 265 (205 platících, 60 permanentky). Průběh utkání: 3:0,3:1,4:1,4:5.
Orlová: Urbánek (Kolář) – Zientek, Tomis, Štefanka, Sznapka, Kytka, Prokop – Hanzl, Dýrr, Vidlák, Grepl, Divoký, Matějíček, Voznica, Rosůlek, Vaštík, Pavlas, Zakuťanský, Pavlát, Lenomar. Trenér: Daniel Marosz.
Studénka: Vašíček (14. Baldik) – Jedlička, Bolek, Mičulka, Holaník, Polášek, Řehulka, Marek Tomášek, Pokorný ml., Vacula, Pelikán, Martinčík, Kaňovský, Orszulik, Sochorek, Čáň, Štubňa, Sluštík, Janečka, Lyčka. Trenér: Miroslav Pokorný st.

Po Novém roce jsme na zimním stadionu očekávali mnohem vyšší návštěvu vzhledem, že vás mohly navnadit vydařené oslavy, ale bohužel se tak nestalo. Hrstka věrných, která si cestu na zimní stadion našla však dostala rychlou odměnu. Už po minutě hry otevřel skóre Jakub Voznica. Pak se hra mírně utlumila a větší šanci měl až v polovině první části Rosůlek, který měl sice odkrytou branku, ale puk musel sklepávat ze vzduchu. Trefil jej dobře, ale Vašíček proti němu stihl natáhnout lapačku. Chvíli na to však David Vaštík znovu hledal před brankou Voznicu, ale tentokrát jeho střílená přihrávka adresáta nenašla. Dopadlo to však lépe. Obránce si ji ve snaze zablokovat srazil do vlastní sítě. Poté šla Orlová do oslabení. V tom Lumír Rosůlek nejprve promarnil pěknou Voznicovu přihrávku, ale pak si zpravil chuť z podobné pozice po přihrávce Tomise a vyhnal Vašíčka z branky. Studénka před přestávkou ještě stihla korigovat brankou exjičínského Dušana Pelikána, který se prokličkoval před Urbánka a překonal jej.

Na začátku druhé třetiny jsme viděli vyloučení na obou stranách, ale během hry čtyři na čtyři gól nepadl. Povedlo se to až při hře pět na pět Jakubu Voznicovi, který pro něj netradičně, vypálil od modré, ale trefil přesně. Hostům však trvali pouze minutu a půl, než srovnali z hole Jakuba Jedličky. Jenže bylo ještě hůř. Hosté nejprve využili přesilovku a pak se jim povedlo i vyrovnat. Z jednoznačné záležitosti se tak opět stala otevřená hra a soupeř na tom byl rozhodně psychicky lépe. A dokázal z toho vytěžit, jelikož Urbánka ještě před druhou sirénou vykoupal Vacula.

Ve třetí třetině jsme viděli spoustu šancí na obou stranách a oba gólmani museli v určitých chvílích předvést to nejlepší ze svého umění. Ani jeden z nich však již neinkasoval a nepomohl ani závěrečný orlovský nápor. Studénka si vedení uhlídala a bodově se na nás v tabulce dotáhla. Orlová má však ještě zápas k dobru.

Ohlasy po utkání

Daniel Marosz, trenér Orlové: Rozhodla druhá třetina. Nebyli jsme schopni vyhodit kotouč, byli jsme pod tlakem. Z toho vznikaly závary. Studénka dala krásné góly, co střela, to nádhera. Nám to tam nepadalo, ten výkon byl všelijaký, musíme se poučit z chyb a jít dál.

Miroslav Pokorný, trenér Studénky: Jeli jsme tady vyhrát. Věděli jsme, že když prohrajeme, tak bude zle. Tomu jsme postavili taktiku. Začátek nám utekl, byli jsme nervózní, ale dokázali jsme se vrátit. Bojovností a nasazením jsme otočili utkání a poslední třetinu jsme už pohlídali. Jsem rád, že jsme Orlové oplatili nešťastnou domácí porážku.