MZ: Mladší žáci stále v laufu! Deset gólů pro Olomouc!

Tomáš Salamon, 29.10.2015 Sedmá výhra v řadě a již druhý dvouciferný příděl za sebou. V minulosti jsme byli zvyklí, že takovéto "náklepy" dostávaly naše děti. V posledních letech se až na výjimky v některých kategoriích karta začíná obracet. Mladší žáci jsou v dobré pohodě a tentokrát to schytala Olomouc.

28.10.2015

HC Orlová - HC Olomouc 10:6 (2:2,5:1,3:3)

Branky a nahrávky: 6. Firla, 15. Oláh, 23. Wita (Firla), 33. Wita (Frýda), 36. Wita (Lerch), 28. P. Irgl (Oláh, Žák), 40. Oláh (Žák, Vadovič), 44. Wita (Frýda), 48. Lerch (Wita), 50. Žák - 2. Hanák (Hejduk), 7. M. Svoboda (Hanák), 37. Tlach, 57. Hanák, 60. T. Svoboda, 60. Hanák. Vyloučení: 10:2 + proti Orlové nařízeno TS. Využití: 0:4. V oslabení: 2:0. Diváci: 28. Průběh utkání: 0:1,1:1,1:2,4:2,4:3,10:3,10:6
Orlová: Hamrozi (D. Irgl) - Hlavica, Vác. Pail, Wita, Frýda, Oláh, Vaštyl, Voj. Pail, Kůrka, Bednář, Lerch, Brůža, Žák, P. Irgl, Vadovič, Firla
Olomouc: Navrátil - T. Svoboda, Špiroh, Žák, Vrána, Axman, Tlach, Nekvapil, Petřeková, Smička, M. Svoboda, Podlaha, Hanák, Hejduk

Vstup do zápasu tentokrát Orlíkům nevyšel. V posledních kolech to bývali oni, kdo soupeře překvapil rychlým gólem, ale nyní čelili opačné situaci. Hned ve druhé minutě se totiž prosadil Hanák. Naši kluci reagovali o čtyři minuty později gólem Jakuba Firly, ale soupeř si do minuty vzal vedení zpět. Tentokrát se radoval Marek Svoboda. Naši kluci se ale nehodlali smířit s nepříznivým výsledkem a ještě v první části vyrovnával Martin Oláh!

Ve druhé třetině vzali naši kluci zápas do svých rukou a spustili kanonádu. Konkrétně ji nastartoval Jan Wita, který zaznamenal čistý hattrick! Nutno však zménit i Firlu, Oláha a Lercha, kteří mu na góly přihráli. Witovu kanonádu přerušil v sedmatřicáté minutě hostující Jan Tlach. naši kluci si však z obdržené branky nic nedělali, protože okamžitě kontrovali. Formu potvrdili Patrik Irgl a Martin Oláh.

Soupeř byl zlomen a střelecká chuť Orlíků naopak neutichala. Jan Wita zvedl ruce nad hlavu počtvrté a prosadil se také Jiří Lerch. Desítku pak završil v polovině třetí třetiny Lukáš Žák, který může být rád, že ještě nevydělává, protože v kabině A mužstva by jej pokladník zajisté za desátý gól zkasíroval. Nedařilo se však jen hráčům v poli. Martin Hamrozi v brance zlikvidoval trestné střílení. Orlíci vedli pár minut před koncem o sedm branek, ale v závěru přece jen výsledek utrpěl vážné zmény, které mu ubraly na kráse. V sedmapadesáté minutě se soupeř prosadil zásluhou Hanáka a následně na trestnou lavici putovali hned čtyři Orlíci v krátkém sledu. Dlouhé oslabení neustáli a soupeř brankami Tomáše Svobody a Matěje Hanáka snížil na 10:6.

To sice zamrzelo, ale na tom, že si naši kluci připsali další tři body to nic nezměnilo. Zaznamenali zároveň šestou výrhu v řadě a v tabulce jsou již pátí z devatenácti. Pouhé tři body jim stačí k tomu, aby vyrovnali bodový účet druhého Havířova. V sobotu jedou do Karviné, která je třetí a má o dva body více než Orlová. Bude to tedy mimořádně těžký zápas a my budeme našim klukům držet palce, aby svou vítěznou šňůru ještě prodloužili!