"Uděláme vše, abychom postoupili," vzkazuje Jiří Pavlát!

Tomáš Salamon, 01.03.2016 Orlovský odchovanec Jiří Pavlát se v našem dresu dobře prezentoval již před čtyřmi lety. Tehdy však neodehrál kompletní ročník a na konci sezóny při oslavách titulu nebyl. Když se kluci radovali o rok později, hrál už za Bohumín. Pro letošní sezónu se vrátil a ze začátku se pohyboval spíš na hranici sestavy. Nyní získává čím dál více prostoru a trenérovi důvěru splácí pravidelným sbíráním bodů. Nejinak tomu bylo proti Rožnovu.

Tento článek patří k zápasu ORL - ROZ 7:0

Zápas proti Rožnovu jste zvládli a více méně jste jej měli celou dobu pod kontrolou. Jak důležité bylo, že se vám hned na začátku povedlo ubránit oslabení?

Určitě velkou. Věděli jsme, že kdybychom dostali první gól, tak budou kousat, ale naštěstí jsme to zvládli a pak už jsme hráli jenom my.

Dal jste gól a na druhý přihrál. Můžete ty akce popsat?

U toho prvního gólu se to nějak odrazilo od mojí brusle a Kuťa (Michal Zakuťanský) to parádně vymetl. Co se týče mého gólu, tak tam to Zelí (Marek Zientek) dal z rohu Dyrákovi (Filip Dýrr), ten mi to poslal z první před bránu a já jsem prohodil beka, udělal kličku gólmanovi a dával to skoro do prázdné brány.

Vaše lajna byla v zápase celkově hodně produktivní. Jak si s klukama rozumíte?

Jo, hrálo se nám dobře. Dali jsme góly,měli jsme dost šancí a to se vždycky hraje dobře. Kluci jsou pohodáři, takže jsem rád, že v té třetí lajně můžu s nimi hrát. Je to super.

V posledních zápasech se vám bodově hodně daří. Děláte pro lepší výkony něco navíc nebo vám stačí běžná tréninková zátěž?

Body sbírám a jsem za to rád. Ale nic zvláštního navíc nedělám. Občas si zajdu zacvičit a piju hodně piva. (směje se) Tím to asi bude.

Titul jste získali kolo kolo před koncem. Kdyby se vás někdo na začátku sezóny zeptal, řekl byste, že titul budete mít jistý už dříve nebo jste takto vyrovnaný průběh soutěže očekával?

Čekali jsme, že sezóna bude těžká, takže jsme rádi, že už kolo před koncem máme klid a nemusíme se o to prát do poslední chvíle.

Čím to, že se ostatní soupeři v přeboru takto zvedli?

Myslím,že skoro každý mančaft v přeboru má v sestavě zkušené borce, kteří prošli vyšší soutěží, takže se ta hra určitě dost vyrovnává a přebor se tím zkvalitňuje.

Co to pro vás jako pro Orlováka znamená, že jste mohl se svým mateřským klubem oslavit titul?

Já titul slavím poprvé v životě, takže to pro mě znamená hodně!

Napadlo vás to třeba někdy v žácích, že byste se mohl v prvním týmu uchytit? Nebo byly v dětství vašim cílem vyšší soutěže?

Vždycky jsem chtěl za A-tým v Orlové hrát, takže jsem rád, že se to děje zrovna teď.

Čeká vás utkání v Uničově, kde už o nic nejde. V kabině proběhlo na hecování, že by do branky mohl naskočit Jakub Voznica. Povede se vám jej přemluvit?

Já myslím, že je to hotová věc a Vozňa je připraven naskočit do brány.

Má na to, aby důstojně odchytal ligové utkání?

Určitě má. V létě chytal celou letní přípravu in-line a v zimě při absenci Kolca nebo Urbiho se vždycky na tréninku do brány postaví. A kolikrát mu ani gól nemůžeme dát.

Jaké jsou podle vás naše vyhlídky v kvalifikaci?

Ani ještě nevíme s kým a kdy budeme hrát, ale určitě uděláme vše pro to, abychom postoupili!

Co říkáte právě na konflikt možných termínů, kdy se kvalifikace má hrát? Ten první (11. a 13.3.) je příliš brzy pro soupeře, který ještě hraje play-off a ten druhý (24. a 26.3.) příliš pozdě pro nás...

Je to škoda. My jsme klidně mohli play-off hrát taky a určitě by to bylo jak pro nás, tak pro diváky atraktivní. Ale jinak to nedokážu posoudit, takže uvidíme jak to dopadne.

Fanoušci si snad nic nepřejí víc než postup. Co byste jim vzkázal?

Určitě bych jim chtěl poděkovat za to, jakou atmosféru vytvořili v zápase s Rožnovem, a pozvat je na baráž, ať si můžeme ty oslavy ještě jednou zopakovat!