Tomáš Malík: Chci hodně zapracovat, abych mohl hrát pravidelně za "Áčko"!

Tomáš Salamon, 02.01.2011 Junioři zažili perfektní závěr roku 2010, kdy zahájili vítěznou šňůru, kterou budou moct prodloužit v roce 2011. Proto jsme jako první v novém roce vyzpovídali kapitána mládežnického celku, Tomáše Malíka, který si stihl připsat i pár startů v seniorské kategorii.

Na úvod se zeptám na tvé hokejové začátky. Kdo tě k hokeji přivedl? Jak a v kolika letech jsi začínal?

Začínal jsem asi ve 4 letech v přípravce Karviné, kdy mě k hokeji přivedli můj děda a taťka. V té době ještě oba aktivní trenéři.

V Orlové už jsi delší dobu, jak jsi zde zatím spokojen s přístupem k mládeži?

V Orlové už jsem pátým rokem a zatím si na nic stěžovat nemohu. Vedení je tady dobré.

Ty sám jsi kapitánem týmu a jednou z opor, co se produktivity týče. Co můžeš říct o týmu jako celku?

Letos máme hodně mladý tým , který na začátku hrál dobře, ale v závěru nám pokaždé scházelo trošku více zkušenosti a více klidu. Postupem sezony se to však zlepšilo a teď šlapeme jako jeden tým.

Jaké si dáváte pro letošní sezonu cíle?

Kvůli špatnému začátku už nemůžeme bojovat o nejvyšší příčky, proto chceme zbytek soutěže dohrát ve středu tabulky a připravit se pořádně na příští sezonu.

Jak říkáš, ze začátku se vám příliš nedařilo, poslední dobou jste se však rozjeli a v prosinci jste neprohráli ani jedno z pěti utkání. Co vás nakoplo?

Pomohlo nám i to že jsme z 6 utkání hráli 5 na domácím ledě a jak jsem řekl, semkli jsme se a hráli jako tým. Taky nám určitě pomohlo, že jsme se mohli spolehnout na gólmana Standu Žídka, který nás v těžkých chvilkách hodně podržel!

Jak trávíte vánoční pauzu? Pracujete na tom, aby po ní šly výkony ještě výš?

O vánocích jsme trénovali i dvoufázově, takže myslím že jsme dostali pořádně do těla.

Jak jsi spokojen s prací trenérů?

S práci trenérů jsem určitě spokojen, dělají vše proto, aby mládež v Orlové šla ještě více nahoru.

Sám jsi dostal pár příležitostí v A týmu. Co ti tyhle zápasy daly a jak se ti hrálo?

Určitě jsem rád za každou minutu v A-týmu, pokaždé je to velká zkušenost a jde tam vidět ten rozdíl mezi juniorským a seniorským hokejem. Hrálo se mi dobře a počkám si na další šanci!

Co budeš dělat pro to, abys tu šanci dostal a mohl za A tým nastupovat pravidelně?

V první řadě budu muset odvádět dobré výkony za juniory a ještě více na sobě pracovat. Příští sezonu budu posledním rokem v juniorce, ale chtěl bych už pravidelně nastupovat za A-tým.

Jak podle tebe dopadne sezona pro A tým a juniorku?

Pro nás juniorku to skončí ve středu tabulky, tím pádem budeme hrát 1. ligu i na příští rok. A samozřejmě, že A-týmu bych přál postup do vytoužené 1. ligy, ale konkurence je veliká. Jsou tady kvalitní týmy jako Havířov nebo Šumperk.