Jiří Pavlát hodnotí sezonu přípravky: Všechno se povedlo na jedničku

Kateřina Sobolová, 15.04.2019 Po sezoně nemají jen orlovští muži, ale také naše mládež. A tak pro vás postupně připravujeme hodnocení všech trenérů. Začínáme těmi nejmenšími – tedy přípravkou, kterou měl na starost Jiří Pavlát.

Jak se vám sezona povedla?

Sezona se podle mě vyvedla na jedničku. Jak už počtem dětí, které k nám do přípravky přišly, tak i výsledkově. Naplnili jsme ročník 2011, který nám z přípravky odchází o kategorii výše, což byl hlavní úkol. V průběhu sezony jsme byli na několika turnajích. Na závěr ročník 2012 skončil druhý v Bohumíně a ročník 2011 dokonce vyhrál turnaj v Porubě. Závěrečný domácí turnaj pěti zemí ukončil ročník 2011 na krásném třetím místě.

Kolik se v přípravce během celého roku sešlo dětí?

Stejně jako loni končíme sezonu na čísle okolo 50 dětí, konkrétně 52. Což je podle mě krásné číslo, ale určitě chceme dětí co nejvíce. Naše hlavní náborové cíle jsou teď děti od ročníku 2010 až po ročník 2015. Takže pokud doma takové dítě máte a hokej by ho bavil, tak ať přijde mezi nás, nikdy není pozdě. S námi zažije určitě spoustu zábavy a nových zážitků.

Jak často jste trénovali?

V zimě trénujeme třikrát týdně na ledě. V pondělí od 16:30, ve čtvrtek od 16:00 a v sobotu od 8:30. V letních měsících v pondělí a ve čtvrtek od 16:30 a sobota je vyhrazena pro in-line bruslení rodičů s dětmi.

Jak často a v jakém formátu jste hráli zápasy?

Přípravka hraje jednou za měsíc vždy dva zápasy v jeden den. My jsme to letos každý druhý čtvrtek zpestřili o přípravné zápasy s AZetem Havířov.

Proti komu každému jste nastoupili?

Celou sezonu pravidelně nastupujeme proti Havířovu, Vítkovicím, Třinci, Benešovu, Porubě, Karviné, Těšínu, Krnovu či Opavě. Proti všem těmto týmům se nám dařilo střídavě. Ale jelikož se u těchto dětí nehraje na skóre, tak jsme jim vždy říkali, ať si zápas užijí, a ať je to baví.

Letos dvakrát probíhala akce Týden hokeje. Kolik celkově nalákala malých hokejistů a kolik jich zůstalo?

Během této akce dorazilo na zimní stadion okolo 50 dětí. U hokeje jich zůstalo okolo patnácti. Někteří jsou ale ještě opravdu malincí a ještě se spíše hledají a zkoušejí. Ale určitě přijde jejich čas.

Sezona už skončila, ale co se bude dít dál? Kdy se znovu sejdete?

Sezonu jsme ukončili velkým mezinárodním turnajem. Začneme tělocvičnou a od 29.4. nám začíná letní příprava, která potrvá do 28.5. a bude zaměřena na tréninky formou hry. Ať to hlavně dětí baví a mohou do toho zapojit celé své tělo. Dále plánujeme společné akce s rodiči, jako každý rok proběhne i stanování. V červnu taky máme naplánované soustředění v Chorvatsku a Horním Němčí. Čeká nás i příměstský tábor, takže v létě toho bude opravdu spoustu.

Na co byste nalákal nové zájemce?

Pokud by někdo chtěl přijít zkusit hokejový trénink, ať určitě neváhá a dorazí. Rádi ho přivítáme už od května. Načerpá skvělé zážitky, užije si se skvělou partou dětí a rodičů a zároveň se i něco naučí.