Ludvík Petrák: Máme opravdu silný tým

Petr Sobol, 07.10.2020 Uplynulý víkend hokejisté Orlové měli volno, teď se zase zrušil zápas s Českým Těšínem. Orli tak dosud odehráli dva zápasy, přičemž ten druhý v Krnově vysoko vyhráli. Jednou z ústředních postav byl i útočník Ludvík Petrák, který odehrál hodně povedené utkání.

V posledním zápase jste z Krnova přivezli tři body. Jak moc těžký duel to byl?

Zápas to byl náročný. Krnov se to snažil docela dohrávat a rozhodčí to moc nepískal, takže nás to stálo dost sil. Ale naštěstí jsme to zvládli a vyhráli jsme za tři body.

Parádně vám vyšla druhá třetina. Ukázala, jak moc může být tým silný?

Rozhodně, druhá třetina nám vyšla suprově, za což jsme byli opravdu rádi. Ukázala nám, že letos tady je opravdu skvělý tým.

Šest branek v jedné třetině, to se jen tak nevidím. Čím jste Krnov tolik přehráli?

To se opravdu jen tak nevidí. Měli jsme tam nějaké přesilovky, které jsme využili, a celkově si myslím, že od druhé třetiny jsme na tom byli fyzicky lépe. Ale je pravda, že pro Krnov to byl úplně první zápas, takže to není jednoduché do toho tak skočit.

Byl váš výkon výrazně lepší, než v duelu s Uničovem?

Rozhodně byl, proti Uničovu jsme se přizpůsobili jejich hře a moc dobře jsme nebránili. Ale samozřejmě je pořád co zlepšovat.

Vaše formace byla vidět. Sedli jste si?

No, první zápas nám chyběl Greplík a já toho taky moc neodehrál, protože jsem na začátku druhé třetiny dostal do konce utkání, ale proti Krnovu nám to opravdu sedlo. Víme s Kuťou a Greplíkem, co od sebe můžeme čekat, tak snad nám to bude klapat dál.

Máte za sebou dva zápasy. Co vám ukázaly?

Ukázaly nám, že máme opravdu silný tým. A taky, že když budeme hrát svojí hru, tak můžeme porazit kohokoliv.

Minulý víkend jste nehráli, teď je zase volno. Štve vás, že už do toho zase nemůžete naskočit?

Už se to celkem táhne. Určitě není dobré stát dva týdny, bohužel ale situace je teď taková, jaká je. Nezbývá nám nic jiného, než se dobře připravit na příští zápas, pokud tedy nezruší i ten.