Návrat do Orlové? Jasná volba, řekl Tomáš Malík

Petr Sobol, 26.11.2020 Extraliga a Chance liga už se sice hrají, ovšem kdy se do akce vrátí i Orli, to je zatím velkou neznámou. Profesionální sportovci se sice už v příštím týdnu možná budou moct vrátit zpět do akce, ale co další dny a týdny přinesou, to nikdo netuší. „Ale věřím, že buď v tomto, nebo v příštím roce, budeme moct ukázat, že je v Orlové super parta a tým,“ říká Tomáš Malík, který se v létě do Orlové vrátil.

Zdá se, že by vláda mohla zmírnit opatření. Věříte, že se příští týden vrátíte na led?

Tak bylo by to určitě super, ale dnes se situace mění ze dne na den. Takže těžko říct. Příští týden se můžeme potkat na ledě a další týden to zase zavřou, takže nám nezbývá nic jiného, než v to věřit.

Jak vůbec tak dlouhou pauzu snášíte? Chybí vám hokej hodně?

Je to pro všechny určitě těžké, vzhledem k tomu, že člověk skoro nikam nemůže, jen do práce a domů. Takže já osobně se těším, až zase budeme moct i na zimák a uděláme si radost hokejem.

Myslíte si, že si v letošním roce ještě zahrajete soutěžní zápas?

To je těžko říct, osobně si myslím, že se to do konce roku nerozjede. Super by bylo, kdybychom mohli alespoň trénovat.

Jaký vůbec návrat po takové době bude? Nebojíte se, jak to bude vypadat?

No bude to určitě těžké, protože člověk nemohl ani do fitka, a přinutit se k něčemu dalšímu byl problém. Já osobně se cítím celkem dobře, ale nedokážu si představit třeba Juhyho (směje se).

Vy jste se v létě po několika letech vrátil do Orlové. Co vás tady přivedlo?

Já mám z Orlové spoustu super hokejových zážitků. Potkal jsem tady hodně super lidí, a když jsem slyšel, co se letos skládá za tým a partu lidí, tak sem neměl nad čím přemýšlet. Byla to jasná volba.

Fanoušci si vás pamatují jako útočníka, teď ale nastupuje v obraně. Kdy jste se v beka přeškolil?

Asi v době, kdy jsem pochopil, že se mi už nechce tolik bruslit (směje se). Ale vzniklo to v Karviné, kdy chyběli obránci a já jsem hrál dlouho centra, takže jsem to zkusil a už jsem tam zůstal. Ale občas zaskočím i v útoku.

Kde se cítíte lépe? A netáhne vás to do útoku?

Cítím se dobře v obraně i v útoku. Moc v tom rozdíl nedělám, takže záleží na trenérovi, kam mě postaví. Ale rád si vždycky udělám výlet do útoku z obrany.

Letos jste toho moc nestihli, ale zdá se, že se v Orlové zase tvoří silný tým. Souhlasíte?

Určitě. Bohužel situace, která nastala, nám moc nedovolila se lidem na ledě předvést, ale věřím, že buď v tomto, nebo v příštím roce, budeme moct ukázat, že je v Orlové super parta a tým.