Smutná zpráva. Zemřela ikona orlovského hokeje Martin Mintěl (†47)

Petr Sobol, 22.12.2020 Orlovský hokej zasáhla tragická zpráva. V minulých dnech tento svět navždy opustil Martin Mintěl, který do hokejového nebe odešel v 47 letech. V orlovském klubu za sebou zanechal dlouhou stopu a zařadil se mezi největší ikony v historii orlovského hokeje. Ten na něj bude navždy vzpomínat.

Bývalý skvělý obránce se v Orlové poprvé objevil před sezonou 2005/06. Předtím hrával za Přerov, Šumperk či Ytong Brno, působil však taky v Polsku a Maďarsku.

Orlovský dres nosil pět let, poté zamířil do Frýdku-Místku, krátce byl i v Porubě a v průběhu ročníku 2011/12 se vrátil zpátky do Orlové, kde působil do roku 2014. Pak ukončil kariéru a nyní se bohužel ukončil i jeho život.

Martin Mintěl za sebou zanechal manželku, dceru a malého syna, a proto se vedení orlovského klubu rozhodlo, že jeho rodině v této složité situaci pomůže. „Martin v našem klubu zanechal obrovský odkaz a zpráva o jeho odchodu nás hluboce zasáhla. Přejeme upřímnou soustrast jeho rodině. Všichni, kdo jí společně s námi budou chtít pomoct, mohou zaslat peníze na transparentní účet 107-4653420297/0100 ,“ uvedl předseda klubu Daniel Marosz. „Byl to skvělý kluk do kabiny. Martine, děkujeme za všechno, co jsi pro náš klub a všechny spoluhráče udělal. Nikdy na tebe nezapomeneme,“ dodal.