Čtyřgólový Jakub Juhász: Něco takového jsem zažil naposledy v žácích

Petr Sobol, 29.09.2021 Orlová o víkendu doma porazila 6:2 Horní Benešov, přestože soupeř vedl o dvě branky. Hrdinou utkání se stal orlovský útočník Jakub Juhász, který se blýskl čtyřmi góly. „Zahrát si po roce na domácím kluzišti bylo parádní,” říkal spokojeně po zápase.

Benešov vedl 2:0. Zaskočil vás?

Benešov nás v žádném případě nezaskočil. Možná jsme všichni cítili, že úvodní zápas sezony nám utekl a první domácí utkání jsme chtěli vyhrát, a proto jsme možná byli první třetinu trošku nervózní.

Zatímco v Jičíně jste o náskok přišli, tentokrát jste výsledek otočili. Má tým sílu?

V Jičíně jsme byli v okleštěné sestavě, hrálo se v neděli v 10 hodin ráno a někteří kluci z pracovních nebo jiných důvodů nemohli hrát. Udělali jsme v zápase více chyb a Jičín nás za ně potrestal. V závěru jsme měli dvě dobré šance v power-play, ale hokej se hraje na góly a Jičín jich dal víc, takže vyhrál. Doma s Benešovem to bylo jiné, hráli jsme na tři lajny a za podpory domácího publika jsme zápas otočili. Stále jsme však na začátku sezony a žádný zápas nebude jednoduchý.

Máte za sebou teprve dva zápasy, přesto, ukázal už tým velkou sílu?

Tým má stoprocentně velkou sílu, ale to se ukáže až tehdy, kdy se na zápase sejdeme úplně všichni.

Jaké to bylo, zahrát si po roce zase doma?

Zahrát si po roce na domácím kluzišti bylo parádní. Všem, co přišli, bychom chtěli poděkovat za podporu, na ledě a střídačce to vnímáme a fanoušci byli slyšet.

Vy sám jste dal čtyři góly. S výkonem musíte být spokojený?!

Čtyři góly jsou fajn, z tohoto pohledu jsem spokojený. Se zápasovou praxí potom přijde i větší herní pohoda.

Zažil jste někdy něco podobného?

Něco podobného jsem zažil asi jen v žácích, v mužském hokeji to bylo poprvé.

Teď vás čeká série tří dalších domácích zápasů v řadě. Je to ideální příležitost k tomu, abyste nastartovali úspěšnou sérii?

Doma chce každý sbírat body a my nejsem výjimkou. Ze série čtyř domácích utkání chceme plný počet bodů.