Šestnáctiletý brankář Antoníček po parádním debutu: Chtěl jsem si to užít, děkuji fanouškům!

Petr Sobol, 20.10.2021 Orlová dala podruhé v řadě čtrnáct branek. V sobotu si otevřela střelnici proti Rožnovu, který porazila 14:2. Premiéru v orlovské bráně si tak mohl odbýt i teprve šestnáctiletý gólman Kryštof Antoníček, který odchytal druhou polovinu utkání. A zážitek to pro něj byl veliký.

Rožnov jste porazili 14:2. Lepší debut jste si asi nemohl přát, že?

Je to tak, jsem rád, že jsme vyhráli. O to víc mám z toho zápasu dobrý pocit. Celý tým odvedl super práci. Hodně mi pomohli, ať už psychicky, tak ve hře.

Byl jste před zápasem nervózní? Doufal jste, že se podíváte do brány?

Do poslední chvíle jsem nevěděl, jestli půjdu do brány od začátku zápasu. Ale říkal jsem si, že se to může stát, takže nervózní jsem byl. O první přestávce mi trenér řekl, že tam nejspíš půjdu, v tu chvíli nervozita stoupla, ale moc jsem na to nemyslel, těšil jsem se.

Na led jste šel v době, kdy už jste vysoko vedli. Byl jste díky tomu klidnější?

Rozhodně. Kdybych šel do brány za nerozhodného stavu, určitě bych nebyl tak klidný. Snažil jsem si ten zápas především užít. Taky bych chtěl poděkovat fanouškům, kteří udělali super atmosféru, slyšet je volat mé jméno bylo neuvěřitelné.

Jak jste byl se svým výkonem spokojený?

Zákroky jsem tam měl. První gól jsem vůbec neviděl a u druhého můžu říct, že byl z části moje vina. Vím, co jsem udělal špatně. Z celkového výkonu mám ale dobrý pocit.

V 16 letech jste chytal za muže - to je velký skok. Co to pro vás znamená?

Určitě je to velká zkušenost. Je to pro mě posun do budoucna v hokejové kariéře a odměna za náročnou práci.

Už víte, jaké s vámi trenéři mají plány do dalších zápasů?

Zatím nic nevím, ale především bych chtěl moc poděkovat panu trenéru Tomisovi a panu Maroszovi za tuto velkou příležitost, moc si toho vážím.