Michal Dang po orlovském derby: Bylo to vyhrocenější, než jsem čekal

Petr Sobol, 10.11.2021 V sobotu se v Orlové odehrálo pořádné derby – nastoupily proti sobě týmy Orlů a MSK. Z vítězství se nakonec radoval náš tým, který zvítězil 6:3, byl to ale pořádný boj. Jednou brankou přispěl k triumfu i Michal Dang.

Máte za sebou derby o Orlovou. Jak moc vypjaté utkání bylo?

Utkání bylo vyhrocené od druhé třetiny do konce zápasu. Bylo tam plno emocí, jak na naší straně, tak na straně soupeře.

Cítili jste před zápasem napjatější atmosféru?

Atmosféra byla větší, než na předešlých utkáních. Myslím si, že jsme byli více napjatí.

MSK je zatím poslední, bez bodu, ale na vás si chtěli vyšlápnout. Byli jste před zápasem nervózní?

Nervózní jsme určitě nebyli, snažili jsme se hrát jednoduše. Věděli jsme, že je to mladý tým, že budou dravější, ulítanější, a právě proto jsme chtěli hrát jednoduše.

Hráči se mezi sebou dobře znají. Jak jste to vnímal?

Já nevím, jak to berou kluci, ale i kdyby se postavil na opačnou stranu můj nejlepší kamarád, tak to pro mě bude soupeř jako každý jiný. Takže nikdy neberu ohled na to, jestli je to známý nebo neznámý. Vyhrocené to ale bylo více, než se dalo očekávat.

Do zápasu jste vstoupili skvěle, soupeř se ale poté dotáhl na jednu branku. Nebáli jste se o výsledek?

Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a drželi jsme si naši jednoduchou hru. Ale jen do konce první třetiny. Po přestávce jsme se vrátili s tím, že si každý chtěl dát gól a zakončovat do prázdné branky. To byla byla chyba, začali jsme zbytečně chybovat, za což nás potom mladý tým začal trestat a snižovat skóre.

Co podle vás o osudu utkání nakonec rozhodlo?

Rozhodlo více věcí. Za mě určitě odbránění dlouhé přesilovky ze strany soupeře a pak naše jednoduchost od třetí třetiny. Potom už tam byly potyčky. Taky jsem se do nich zapojil, ale to už byly emoce.

Jak na vás tým MSK působil? Hráli dobře?

Nehráli špatně, ale věděli jsme, že kluci budou hodně bojovní. Víc, než hokejoví. Ale nedá se jím popřít dobrý výkon, snažili se a bojovali až do konce.