Mužský hokej se spojuje s MSK. Trenérem nového Slovanu je Filip Štefanka

Petr Sobol, 01.05.2022 Příprava na novou hokejovou sezonu 2022/23 je tady. A s přípravou přichází ní spoustu novinek pro orlovského hokejového fanouška!

V minule sezoně jsme mohli vidět městské hokejové derby mezi HC Orlová a týmem mladíků MSK U21. Dnešním dnem je všechno jinak, oba orlovské týmy spojují své síly v mužské kategorii a zahajují tak novou éru orlovského hokeje.

Mužský hokej mění název a současně logo týmu, které se vrací ke slavné historii klubu. Jediný mužský tým v Orlové tak ponese jméno MHK Slovan Orlová (Městský hokejový klub Slovan Orlová). Jedná se především o obnovení tradic Slovanu Orlová a fúzí nejstarších kategorií HC a MSK Orlová.

Nové logo má za úkol návrat k nejúspěšnější éře hokeje v Orlové. „Po ukončení play-off a zhodnocení sezony jsme si řekli, že klub potřebuje nový impuls a změnu, proto jsme navázali spolupráci s Městským sportovním klubem a vracíme do názvu klubu Slovan Orlová s tím, že jelikož je náš hlavní finanční partner město Orlová, přidáváme i název MHK (Městský hokejový klub). Zároveň měníme i logo klubu a doufáme, že se naplním očekávání všech našich fanoušků. Po dlouhých letech končí spolupráce i s viceprezidentem klubu a trenérem mužů Petrem Tomisem, který v klubu končí. Tímto bych mu chtěl jak za sebe, tak za celý výbor, poděkovat za práci, kterou tady odvedl,“ uvedl prezident klubu Daniel Marosz.

Další důležitá změna nastala ve vedení klubu, kde nově bude působit Jiří Pavlát (aktuálně šéftrenér MSK), který nahrazuje právě Petra Tomise. Zároveň se stává se i novým členem výkonného výboru, měl by se společně starat o chod mužského hokeje a propojení právě s mládežníky z MSK Orlová.

„Jsem rád, že jsme všichni našli společnou řeč a vnímáme to stejně. Chceme dát hokeji v Orlové novou tvář, zapojit co nejvíce odchovanců, mladých hráčů a podílet se společně na rozvoji hokeje v Orlové. Tak, jak se nám to začalo dařit s loňským projektem U21. Naše cíle jsou jasné, dostat znova do ochozů hokejového fanouška a vytvořit novou fanouškovskou základnu, hrát o ty nejvyšší příčky a dostat do pěti let klub zpět do druhé hokejové ligy. To vše převážně za pomoci vlastních odchovanců a se zajištěným stabilním rozpočtem“ uvedl Jiří Pavlát.

Výkonný výbor ve složení Daniel Marosz, Jiří Pavlát, Libor Kožušník, Vlastimil Burian, Pavlína Pavlátová také schválil nové trenérské duo. Novým šéfem mužské střídačky bude všem dobře známý orlovský odchovanec Filip Štefanka, který bude mít za úkol poskládat opět silný tým pro novou sezonu společně s Danielem Maroszem, který bude plnit mimo jiné i roli asistenta trenéra.

Klub v nejbližší době přinese informace ohledně složení hráčského kádru pro novou sezonu, rozhovory s trenéry a srazu s fanoušky, který plánuje jako jeden z prvních bodů nové sezony. Ta začíná pro mužský hokej v pondělí 2.5. letní přípravou.