Orlová poráží doma Těšín série 1:0

Daniel Piš, 20.02.2023 Orlová zvládla první zápas čtvrtfinále a vede sérii 1:0 nad Těšínem

Tento článek patří k zápasu MHK - CTE 8:2
První zápas Play-off odehrála Orlová na domácím ledě kdy přivítali tým Českého Těšína, který se v základní části umístil na poslední postupové příčce.

Do zápasu vstoupili oba týmy opatrně a snažili se vyvarovat chyb, jenže hokej je hra chyb a první chyby v zápase se dopustil soupeř, kdy M. Javín hákoval soupeře a šel si sednout na trestnou lavici. Slovan nezaváhal a přesilovou hru využil, kdy střelu Z. Deutsche tečoval před brankou D. Piš. Netrvalo to dlouho a na trestnou lavici zavítal i domácí F. Dýrr. Český Těšín sice přesilovku nevyužil ale hned po skončení trestu se hostům podařilo srovnat. Za hosty se prosadil T. Foltýn. První třetina tak skončila za vyrovnaného stavu 1:1.

Druhá třetina byla velice vyrovnaná a přinesla hodně vyloučení na obou stranách. Autorem jediné branky v druhé třetině byl domácí K. Fejko, který v přesilové hře propálil brankáře hostů. Stav po druhé třetině byl tak velice těsný 2:1

Poslední třetina už tak vyrovnaná nebyla. Ve 41. minutě zvyšuje náskok domácích J. Juhasz, kdy z nulového úhlu dokázal propasírovat puk za záda Těšínského brankáře. Necelou minutu později už domácí zvyšují na 4:1 po krásné souhře M. Zakuťanského, V. Grepla a D. Piše. Tím ale rozjetý vlak z Orlové nekončil, v dalším střídaní se opět prosadil J. Juhasz který po přihrávce M. Zientka nekompromisně zakončil. Slovan tak během pouhých 3. minut zvýšil stav na 5:1. Hosté se pokoušeli ještě snížit výsledek, kdy po dobře sehrané buly přesně pálil T. Foltýn, který vsítil svou druhou branku utkání a také poslední branku hostí v tomhle zápase. Naopak Slovan ještě přidal další tři branky. Další využitou přesilovou hru využili domácí, kdy se před pranou nejlépe zorientoval F. Dýrr, který dotlačil puk za brankovou čáru. V 56. minutě pak skóroval J. Korec po přihrávce M. Potočného. Poslední branku Domácí obstaral V. Grepl kterého v přesilové hře našel D. Piš.

Slovan tak v prvním duelu vítězí 8:2. Orlová vede sérii zápasu 1:0. Druhý zápas čtvrtfinále se odehraje ve středu v Českém Těšíně od 18:00.