"Benešov hrál dobře, ale kazil jim to gólman," tvrdí Tomáš Malík

Tomáš Salamon, 20.10.2011 Loni byl kapitánem orlovské juniorky. Na začátku této sezony se zkoušel uchytit ve druholigovém karvinském kádru, což se nepovedlo, a jelikož je ještě v juniorském věku, hlásil se trenérům havířovských mladíků. Orlovské vedení se nakonec s Havířovem dohodlo na jeho uvolnění právě do Orlové, kde Tomáš Malík patří mezi nejlepší hráče.

Tento článek patří k zápasu BEN - ORL 3:6

Máte za sebou utkání s Horním Benešovem. Jaké máš z něho pocity?

Pocity jsou super. Vezeme 3 body z venku, což jsme chtěli. Šli jsme více za vítězstvím a dnes nám přálo i dost štěstí, které k tomu určitě patří, takže spokojenost.

Kde se utkání lámalo a co bylo pro jeho vývoj nejdůležitější?

Důležité bylo, že jsme dokázali přežít dlouhé oslabení na konci první třetiny a to si myslím, že rozhodlo o dalším vývoji zápasu. Pak se hra docela vyrovnala a ve třetí třetině jsme dokázali odskočit na rozdíl 3 branek, což rozhodlo definitivně o naší výhře.

V čem byl tento soupeř jiný než všichni ostatní dosavadní protivníci?

Benešov měl zatím asi nejstarší tým, který proti nám zatím nastoupil. Hráli jednoduše a dobře napadali. To nám dělalo hodně problémů. Jejich slabinou byl však gólman, který nám "malinko" pomohl k vítězství.

Co říkáš na Benešovský stadion?

(Směje se) Byl to takový železný stan. Samozřejmě, že s naší arénou se to nedá srovnat.

V zápase jsi vstřelil branku, můžeš tu situaci popsat?

Hublajs (Jindřich Hublík) odvedl super práci, když získal puk za bránou. Pak mě našel mezi kruhy a já byl sám před brankářem, vystřelil jsem mezi nohy a spadlo to tam.

Jak se ti líbila podpora fanoušků?

Naši fanoušci nám opět vytvořili domácí prostředí. Právě jim patří obrovský dík, že s námi jsou i na venkovních zápasech a ženou nás dopředu. Jedním slovem jsou SUPER!

O víkendu vás čeká opět silná Kopřivnice? S čím do tohoto zápasu půjdete?

Bude to těžký zápas a rozhodovat bude každá chybička, takže si musíme dávat pozor a hrát hlavně dobře zezadu. Jakmile se naskytne nějaká šance, tak ji musíme proměnit.

Už jste s nimi jednou hráli, na co bude třeba dávat největší pozor?

Především nesmíme moc faulovat, protože Kopřivnice ukázala, že má dobré přesilovky, takže to bude rozhodovat. Já věřím, že i tento zápas zvládneme a nějaké body odtamtud přivezeme