„Ta branka mi pomůže,“ komentuje svou první letošní trefu Tomáš Urbánek

Petr Sobol, 16.01.2013 Od začátku sezony patří mezi nejlepší hráče týmu. V počtu nasbíraných bodů je Tomáš Urbánek dokonce druhým nejproduktivnějším hráčem sestavy. Na první branku se ale dlouho načekal. Střelecké trápení prolomil až v Uničově, kde i díky němu Orli zvítězili po nájezdech a udrželi si vedení v tabulce. Urbánek ale dobře ví, že se nevyplatí kalkulovat, ve hře je totiž ještě patnáct bodů. Zároveň upozornil, že se jeho tým příliš často nechává vylučovat.

Tento článek patří k zápasu UNI - ORL 3:4 sn
Tak vám to tam konečně spadlo. Ulevil jste si po první brance v sezoně?

Samozřejmě, že to člověku pomůže. Hlavně po té psychické stránce ho to trochu zvedne.

Jak se ta situace zrodila?

Hráli jsme přesilovku 4:3. Cipis (Jakub Ciupa) vyhrál parádně buly na Štefiho, který mi to posunul a já do toho jen plácnul. Kluci udělali před bránou parádní práci.

Jste druhým nejproduktivnějším hráčem týmu, na první gól jste ale dlouho čekal. Dělali si z vás už hráči srandu? A ulevilo se vám?

Celkem mi to trvalo no. (usměje se) A samozřejmě, že nějaké poznámky byly, a ještě určitě i budou, to k tomu patří. (směje se)

Zápas v Uničově nebyl vůbec snadný. Překvapil vás soupeř nebo jste takový průběh čekali?

Nebylo to nic jednoduchého, ale my jsme tam jeli s tím, že nás nic snadného nečeká. Soupeř dobře bruslil, ale myslím, že nás ničím nepřekvapil.

Byl to vyrovnaný souboj nebo měl nějaký ze soupeřů navrch?

Ve hře 5:5 si myslím, že jsme byli lepší týmem my. Bohužel se toho v pěti moc neodehrálo, neproměňujeme šance a hrajeme strašně moc oslabení, soupeř toho v přesilových hrách dokázal využit.

Zatímco několikrát jste to byli vy, kdo v závěru rozhodl zápas, nyní jste v posledních minutách inkasovali na 3:3. Byl závěr hodně dramatický?

Udělali jsme zbytečné fauly v útočném pásmu a v podstatě od třinácté minuty do konce zápasu jsme byli v oslabení, takže dramatické to určitě bylo. Ale je dobře, že jsme to zvládli!

Váš náskok se ztenčil na šest bodů, stále si ale hlídáte první místo, nyní vás čekají tři zápasy doma. Může vás tak o vítězství ještě něco připravit?

Nikdy neříkejme hop, dokud nepřeskočíme. My jdeme pokorně zápas od zápasu, máme nějaké body k dobru, což je určitě dobře, máme to pořád ve svých rukou. Každopádně ve hře je pořád ještě 15 bodů, což není málo, takže zápas od zápasu se musíme soustředit na své výkony a nepočítat body a kalkulovat!