Jakub Szajter o fotbale s fanoušky: "Bude to zábava, ale každý chce vyhrát!"

Tomáš Salamon, 09.04.2014 Chybí vám v tomto období hokej a všechny radosti s ním spojené? Pak máte jedinečnou možnost se svým týmem HC Orlová strávit pár hezkých chvil i v této jarní proluce. V sobotu 19.4. od 15:00 na umělé ploše fotbalového stadionu v Orlové si totiž pro vás klub nachystal fotbalové střetnutí mezi hráči A týmu a jejich fanoušky. Nejenom zafandit, ale i zahrát si může každý z vás, takže neváhejte a přijďte!

Střetnutí se nezadržitelně blíží a obě strany už jsou zdravě namotivovány: "Na zápas s fanoušky se těšíme jako každým rokem a jsem rád, že se to stává tradicí," nechal se slyšet útočník Jakub Szajter a podobné pocity má i člen fanclubu Martin Štětka: "Tato akce je vždy velice úspěšná, co se týká ohlasů lidí, a já jsem vždy rád, že konečně i hráče poznám jinak než na ledě. U některých se v minulých letech i ukázalo, jak jsou na tom doopravdy po fyzické stránce. Ale snad už je konečně porazíme," naznačil, že se fanoušci pokusí zvrátit bilanci z minulých let, kdy mívali navrch hokejisté.

Jak již bylo řečeno, ze zápasu se stala každoroční tradice a obě strany ji využívají k tomu, aby udržely kontakt i v období, kdy se hokej nehraje. Jak potvrdil Martin Štětka, hokej a atmosféra kolem něj mu přes léto velmi schází: "Hokej mi hodně chybí. Atmosféru si sice teď užívám na zápasech Baníku Ostrava plnými doušky. Ale už se opravdu nemohu dočkat, až zase přijdu na zimní stadión a uvidím naše borce prohánět se po ledě. Vytvoříme nějaký ten transparent, vyjedeme někam na výjezd, vyblbnout se a hlavně podpořit náš klub, protože o tom to fanouškovství je! Do té doby jsem rád, že si můžeme s hráči alespoň zahrát ten fotbal." A absenci shonu v kabině a hokejového kolotoče vnímají i členové týmu, kteří na stadionu přes sezónu tráví mnohem více času, jelikož téměř každý den trénují: "Ano teď je to hluché posezónní období, kdy máme volno. Zhruba za tři týdny se konečně sejdeme a přijde nepříjemná ale určitě nezbytná letní příprava. Myslím že mluvím za všechny kluky když řeknu, že zápasy atmosféra a další věci s tímto spojené nám všem chybí. Už se všichni těšíme na další sezonu. Tyhle akce s fanoušky jsou určitě super. Udržují kontakt mezi námi a ještě k tomu je to zábava," potvrdil Jakub Szajter, že kdo přijde na sobotní fotbal, určitě nebude litovat. Nezapomněl přidat i přímou pozvánku: "Tímto bych chtěl pozvat všechny příznivce našeho klubu, aby se přišli přinejmenším podívat a podpořit jednu či druhou stranu. Bude to zábava, ale každý chce vyhrát," varoval na závěr fanoušky, kteří by si mysleli, že odveta za loňskou porážku bude snadnou záležitostí.

Zápas samotný vás zajisté pobaví a dá vám možnost k tomu, abyste strávili příjemné odpoledne. Martin Štětka navíc připomíná, že kromě sportovního vyžití na akci vítá i to, že po zápase bude následovat posezení s hráči a vedením klubu, kde mají všichni šanci dozvědět se vše, co je zajímá: "Je to dobrá příležitost si popovídat jak o loňské sezóně, tak o té příští. Sami hráči by chtěli znát náš pohled na letošní sezónu, co se nám líbilo a co ne. Takže chci ještě jednou všem vzkázat! - Přijďte si zahrát, pokecat a dozvědět se nové věci!"