Orlovský hokejový týden skončil výhrou s Uničovem, Urbánek vychytal první nulu

Petr Sobol, 28.10.2012 Orlovský týden plný hokeje vrcholil nedělním domácím zápasem s Uničovem. Orli do něj vstoupili ve velkém stylu a po brankách Kotáska a Hanzla vedli brzy 2:0. Šance domácích narůstaly, jenže hostující brankář Uničov hodněkrát podržel. Ve třetí třetině se do hry začali dostávat i hosté, kteří měli navíc možnost trestného střílení. Urbánek ale uspěl, stejně jako při dalších šancích hostí. Také Orli už síť uničovské branky nerozvlnili a tak po konci zápasu už zůstalo skóre 2:0. Orlová tak vyhrála i popáté v řadě a úspěšně ukončila příjemný hokejový týden.

28.10.2012 od 17:00

HC Orlová - HC Uničov 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Kotásek (Galgonek), 16. Hanzl (Matějíček). Rozhodčí: Krenželok, Tuizal, Adamík. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 450. Průběh utkání: 2:0.
Orlová: Urbánek (Kolář) - Podešva, Csobok, Szajter, Plášek, Golab, Šurin, Kotásek, Novák J., Studený, Urbánek, Štefanka, Galgonek, Grepl, Zákuťanský, Kanaloš, Novák M., Krause, Matějíček, Hanzl, Mintěl.
Uničov: Misiorz - Trojan, Hrdlička, Hodulák, Řezáč, Provaz, Frieb, Galuška, Skácel, Pur, Zatloukal, Hlavsa, Syrůček, Winkler, Klíč, Veselý.
Orlová nechtěla pustit Uničov do hry a tak na svého soupeře vlétla hned od začátku. A tak úvodní tlak brzy přinesl ovoce. Po pohledné akci se od Galgonka dostal puk k Janu Kotáskovi, který v páté minutě otevřel skóre. Vše se tak začalo vyvíjet velmi dobře. Krátce na to mohl zvýšit Grepl, který obkroužil branku, ale puk do ní nedostal. A poprvé se ukázal také domácí gólman Urbánek.

Aktivnější však byla jednoznačně Orlová. Po hezké kombinaci se ještě Studený neprosadil, chvíli na to ale najížděl na uničovskou branku Matějíček a z dorážky se z otočky prosadil Jakub Hanzl. Po 15 minutách to bylo 2:0 a čekalo se, kolik branek ještě domácí přidají. Velkou možnost k tomu měl Plášek, ztroskotal ale na gólmanovi, v závěru jel sám na branku Galgonek, ale přestřelil.

Také druhou třetinu začali výrazně aktivněji domácí. V jejím úvodu předvedl své umění Hanzl, pak v oslabení našel Szajter ideálně Studeného, ten ale odkrytou klec netrefil. Do další šance se dral Zákuťanský, kterému v lepším zakončení zabránil faul hostí. V přesilovce dvakrát pálil tvrdě navrátilec Štefanka, do velké šance se dral také Urbánek. Ovšem opět bez gólového efektu.

Orli ovládli led, měli jasnou převahu, jenže gólově ji ne a ne zúročit. Pak našel Szajter Grepla, sám mohl zvýšit po nabídce Studeného, ale další velké příležitosti zůstaly nevyužity. A tak se v závěru třetiny dostalo i na hosty. Urbánek ale krásně zlikvidoval střelu Klíče a poradil si i s dalšími úniky v závěru třetiny.

V té třetí už musel být daleko více ve střehu, hosté začali vystrkovat růžky a domácí gólman se nenudil. Stejně na tom byl ale i brankář hostí. Orli se ubránili oslabení a hned poté se do velké šance dostal Plášek, mířil ale jen doprostřed branky. A chvíli na to přišla velká šance pro Uničov. Hlavsa byl faulován a sám se postavil k trestnému střílení. Jenže Urbánek a jeho levý beton byli proti. Když pak zlikvidoval i další pokusy a na druhé straně neudeřil Zákuťanský, zápas skončil tak, jak nastavila první třetina.

Orlová přidala pátou výhru v sezoně a úspěšně tak zakončila týden plný hokeje, radosti a příjemných zážitků.