Drama se šťastným konce. Orlová vyhrála po nájezdech a míří do finále

Petr Sobol, 03.03.2018 Semifinálový duel mezi Orlovou a Krnovem zase rozhodovaly samostatné nájezdy. A znovu byli úspěšnější domácí. Zámecznik vyrovnal osm minut před koncem na 3:3, v základní hrací době už další gól nepadl, nerozhodlo ani prodloužení, a tak opět došlo na velké drama. Zatímco v prvním semifinálovém klání se prosadil Rosůlek, v sobotu v rozstřelu uspěli Grepl s Juhászem, kteří Orlovou nasměrovali do finále!

03.03.2018 od 17:00

HC Orlová - HK Krnov 4:3 sn (1:0, 1:1, 1:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 15. Kotásek (Benka-Rybár, Zámecznik), 24. Juhász (Petrák, Lenomar), 53. Zámecznik (Kotásek), nájezdy proměnili: Grepl a Juhász - 37. Polok (Vlašánek, Weiss), 44. Svoboda (Galvas), 51. Tošenovjan (Kysela). Vyloučení: 4:5. Diváci: 550. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 4:3.
Orlová: Gleich (Urbánek) - Tomis, Deutsch, Hegegy, Kytka, Zientek, Zámeczník - Petrák, Matějíček, Grepl, Lenomar, Dýrr, Juhász, Kotásek, Tvrdík, Zákuťanský, Benka-Rybár, Vaštík
Krnov: Novák (Kober) - Vysloužil, Dohnal, Kysela, Mosler, Bednárek, Galvas, Hon, Ondřej, Tošenovjan, Svoboda, Weiss, Vlašánek, Polok, Kosina, Kostovský, Kysučan, Holeš.
Orlová vstoupila do zápasu aktivněji a v 15. minutě se zásluhou Kotáska dostala do vedení. Domácí se uklidnili a diktovali tempo hry, po pár minutách druhé třetiny navíc zvýšil produktivní Juhász a zdálo se, že Orli kráčí pohodlně do finále. Cesta k němu byla ale ještě dlouhá…

Ještě před druhou sirénou totiž snížil Polok a v úvodu třetího dějství vyrovnal Svoboda. A bylo ještě hůř. Deset minut před koncem otočil skóre Tošenovjan a rázem to byl Krnov, kdo měl blíže k postupu do finále. Orli se ale nedali a po rychle vyrovnal netradiční střelec – Zámecznik.

Dramatické utkání plné šancí na obou stranách dospělo znovu až na nájezdy. V těch uspěli Grepl s Juhászem a v orlovském táboru vypukla velká euforie. Postup do druhé ligy je zase o kousek blíž.