Orli začali parádně. Studénku smetli 5:1

Petr Sobol, 06.03.2018 Orlovští hokejisté letos doma se Studénkou dvakrát prohráli. První vítězství si ale nechali na nejlepší možný okamžik. V prvním finálovém klání nedali houževnatému soupeři šanci a porazili ho 5:1. Druhý zápas série se hraje ve čtvrtek na ledě Frýdku-Místku.

06.03.2018 od 18:00

HC Orlová - HC Studénka 5:1 (3:0, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Kotásek (Vaštík), 12. Vaštík (Zamecznik), 18. Grepl (Zákuťanský), 35. Juhász (Lenomar), 37. Matějíček (Zákuťanský) - 24. Sochorek (Tomášek). Vyloučení: 5:4, navíc Zientek (ORL) 10 min. Diváci: 500. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.
Orlová: Gleich (Urbánek) - Zientek, Hegegy, Tomis, Deutsch, Kytka, Zamecznik, Sznapka - Juhász, Petrák, Kotásek, Grepl, Matějíček, Tvrdík, Rosůlek, Vaštík, Zákuťanský, Teplanský, Lenomar, Benka-Rybár.
Studénka: Baldik (Smetana) - Jedlička, Pelikán, Trubka, Novák, Lyčka, Holaník, Bolek, Orszulik, Janečka, Pokorný, Martinčik, Sluštík, Sochorek, Čáň, Štěpák, Tomášek.
Studénka v semifinále smetla Bohumín, zato Orlová se trápila s Krnovem, který dvakrát porazila až po samostatných nájezdech. Ve finále to ale byli Orli, kdo udával tempo hry.

Jako první udeřil už v páté minutě Kotásek, kterému přihrával Vaštík. Ten o sedm minut později zvýšil na 2:0, a když se do přestávky trefil ještě Zákuťanský, bylo v domácím táboru hodně veselo.

Na začátku prostředního dějství sice snížil Sochorek, opět skvěle chytající Gleich ale už další gól nepustil. Zato Orli byli znovu aktivní. V 35. minutě udeřil Juhász, o dvě minuty později se prosadil Matějíček, a bylo rozhodnuto.

Poslední třetina už branku nenabídla a Orlová si tak připsala zasloužené vítězství. Pokud ho potvrdí ve čtvrtek na ledě soupeře, bude už jen jednu výhru od celkového triumfu.