Problém pro Orlovou. Studénka vyhrála i druhý domácí zápas a vede 2:1

Petr Sobol, 10.03.2018 Orlová nezvládla ani druhý venkovní zápas a na půdě Studénky znovu prohrála. O osudu utkání rozhodla druhá třetina, kterou domácí vyhráli 3:1. Studénka se ujala vedení v sérii a k celkovému vítězství jí stačí jediná výhra. Orli však hrají další, a případně i pátý, duel doma a s pomocí fanoušků mohou finále ještě zvrátit na svou stranu.

Frýdek-Místek, 10.03.2018 od 17:00

HC Studénka - HC Orlová 6:2 (1:0, 3:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 20. J. Sluštík (Martinčík, Pelikán), 24. Pokorný (Novák, J. Sluštík), 29. Čáň (J. Sluštík, Holanik), 30. Sochorek (Janečka, Marek Tomášek), 48. Novák (J. Sluštík), 53. Pokorný (Pelikán, Štěpják) – 26. Hegegy (Juhasz), 60. Rosůlek (Zientek, Pavlas). Vyloučení: 9:6, navíc Sznapka (Orlová) 5 minut + do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 345. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1, 6:2.
Studénka: Baldík (Smetana) – Jedlička, Pelikán, Lyčka, Novák, Holanik, Bolek – Marek Tomášek, Sochorek, Janečka – J. Sluštík, Pokorný, Štěpják – Martinčík, Čáň, Orszulik.
Orlová: Gleich (3. Urbánek) – Zientek, Hegegy, Kytka, Tomis, Zamecznik – Petrák, Grepl, Juhász, Kotásek, Rosůlek, Tvrdík, Matějíček, Dýrr, Vaštík, Zákuťanský, Lenomar, Pavlas, Benka-Rybár.
V první třetině se hrála vyrovnaná partie, jenže domácí udeřili v čase 19:59 a rázem byli na koni. V úvodu druhého dějství zvýšil Pokorný, na jehož zásah však bleskově v přesilovce zareagoval Hegegy.

Orli se ale k obratu nenadechli a v polovině zápasu prohrávali znovu o dvě branky. Studénka byla efektivnější i ve třetí třetině, přidala další dva zásahy a Rosůlek v závěrečné minutě korigoval jen na kosmetických 2:6.

Už v pondělí může být konec série, to si ale nikdo z orlovského táboru nepřipouští. Čtvrtý a případně i pátý zápas se hraje na domácí půdě Orlů, kteří se společně s podporou fanoušků budou snažit zvrátit finále ve svůj prospěch.