Orlová padla s Opavou a zůstává bez bodu

Petr Sobol, 22.09.2018 Hokejisté Opavy letos poprvé vyhráli. Bohužel na ledě Orlové. Slezan vstoupil do zápasu lépe a ujal se dvougólového vedení, Orli ale v závěru první třetiny srovnali a vrátili se do hry. Víc už jim však Opava nedovolila a nakonec si došla pro všechny body.

22.09.2018 od 17:00

HC Orlová - HC Slezan Opava 3:6 (1:2, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 19. Achmetjanov (Šmíd, Golev), 34. Šmíd, 43. Sladkovský (Puškár, Hovsepyan) – 7. Malina (Zouhar, Herman), 10. Herman (Malina, Hartmann), 24. Jánošík (Černý, Šindelář), 27. Chalupa (Šindelář, Černý), 42. Malina (TS), 56. Wolf (Chalupa, Černý). Rozhodčí: Holaň – Hranoš, Vengřín. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:1. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:5, 3:5, 3:6.
Orlová: Svoboda (Ovčaři) – Janiczek (A), Kropka, Szturc, Adam, Puškár, Cypas, Štěpánek, Šendera – Smrčka (C), Sladkovský (A), Šmíd, Moravčík, Klíma, Golev, Bostanžjev, Brodek, Dang, Achmetjanov, Hovsepyan, Kysučan.
Opava: Daňa (Wanecki) – Bijota, Zouhar, Krejčí, Šindelář (A), Chujac, Chalupa (A), Slavík – Herman, Rousek, Jánošík, Zelenkov, Štindl, Kadula, Spratek, Wolf, Hartmann, Peterka, Černý (C), Malina, Hendrych.
Orli nevstoupili do zápasu ideálně a už v desáté minutě prohrávali o dvě branky. V závěru první třetiny se však prosadil Achmetjanov, který vlil domácím naději do žil. Jenže uplynulo pár minut prostřední třetiny a bylo to o tři góly.

„Zápas ovlivnila naše nedisciplinovanost,“ uvedl kouč Orlové Darek Stránský, jenž poukázal na osm trestů jeho svěřenců. V 34. minutě sice snížil Šmíd a na začátku třetí třetiny Orli hráli přesilovku, jenže ta zůstala nevyužita. Naopak na druhé straně uspěl z trestného střílení Malina.

Hned na to vykřesal naději Sladkovský, který snížil na 3:5, na rozdíl jediného gólu se ale Orli už nedostali. „Kdybychom byli zkušenější a chytřejší, tak jsme to mohli zdramatizovat daleko víc,“ mrzelo Stránského.

Definitivní rozhodnutí přinesla branka Wolfa. „V poslední třetině, kdy nám teklo do bot, kluci bojovali, zlepšili herní projev, ale nestačilo to,“ uvedl Stránský, který měl dnes k dispozici několik nových hráčů a musel udělat pár změn v sestavě. „Jakmile se to sedne, tak výkony budou lepší, ale zatím to nejde vidět,“ uzavřel.