Fantazie. Orlová vyhrála v Šumperku 5:1

Petr Sobol, 13.10.2018 Dočkali se. Na osmý pokus. Orlová dosáhla na první letošní body v nejtěžším možném zápase - na ledě vedoucího Šumperku. O všem rozhodla báječná čtyřminutovka z přelomu druhé a třetí třetiny, během níž Orli nastříleli čtyři góly. Definitivní pojistku přidal v 56. minutě Sladkovský a v samém závěru připravil skvěle chytajícího Svobodu a čisté konto Plášek.

13.10.2018 od 17:00

Draci Šumperk - HC Orlová 1:5 (0:0, 0:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 59. Plášek (Hroch, Haloda) – 40. Janiczek (Brodek), 40. Kysučan (Kovařík, Šmíd), 41. Brodek (Štěpánek, Sladkovský), 43. Kovařík (Šmíd, Kysučan), 56. Sladkovský (Hovsepyan, Achmeťjanov). Rozhodčí: Dufka – Novotný, Šimčík. Vyloučení: 3:5. Bez využití:. Průběh utkání: 0:5, 1:5.
Šumperk: Kristín (Venouš) – Drtil, Sedlák, Řezáč, Gewiese, Kužílek, Haloda – Vachutka, Romančík, Plášek – Ostřanský, Pokorný, Vorobjev – Kočica, Hroch, Urban – Šíp, Antonov, Blecha.
Orlová: Svoboda (Ovčaři) – Janiczek, Kropka, Szturc, Spálovský, Puškár, Štěpánek, Šendera – Ballner, Smrčka, Sladkovský, Šmíd, Kovařík, Klíma, Tvrdík, Brodek, Dang, Achmeťjanov, Hovsepyan, Kysučan.
Jasným favoritem byli domácí. Draci začali aktivně, Orli jim ale zdatně sekundovali a už v první třetině si vypracovali několik nebezpečných příležitostí. V bráně Orlové se navíc k parádnímu zápasu rozchytal René Svoboda, který ještě loni působil právě v Šumperku. „Odvedl výborný a soustředěný výkon,“ pochválil jej kouč Darek Stránský.

Trenér Orlové poslední třetinu minulého zápasu označil za tu nejlepší, kterou Orli dosud sehráli. A v Šumperku se jim na ni povedlo navázat. „Věřím, že jsme schopni sehrát dobrou partii s kýmkoliv a dnes se to potvrdilo,“ těší Stránského.

Domácí Vorobjev sice dvakrát trefil břevno, jako první ale udeřila Orlová. Ve 40. minutě otevřel skóre zápasu Janiczek a bleskově na to zvýšil Kysučan. Hned po začátku třetí třetiny udeřil Brodek a o dvě minuty později dával už na 4:0 Kovařík. „V Kopřivnici jsme dostali několik rychlých branek my, teď se k nám štěstíčko zase přiklonilo,“ uvedl Stránský a jedním dechem dodal: „Tolik šancí, co jsme si dneska vytvořili, jsme snad neměli za celou sezonu.“

Pátý gól Orlové přidal Sladkovský a v závěru připravil Svobodu o čisté konto Plášek. „Kluci to dnes odmakali. Hráli bojovně, skákali do střel, musím je za to pochválit. Nálada v kabině byla parádní, kluci jsou mladí a užili si to,“ řekl Stránský, jehož svěřence čeká už ve středu další těžký zápas proti Hodonínu. „Musíme to potvrdit, jedna vlaštovka totiž jaro nedělá,“ burcuje.