Domácí výbuch. Orlová dostala od Hodonína osmičku

Petr Sobol, 17.10.2018 V minulém kole Orli vyhráli na ledě Šumperku a získali první body v sezoně. Ty chtěli potvrdit v domácím utkání proti Hodonínu, který neprocházel nejlepším obdobím. Jenže Drtiči v Orlové zabrali a domácí schytali těžký debakl. Hodonín Stránského svěřence porazil 8:0.

17.10.2018 od 18:00

HC Orlová - SHK Hodonín 0:8 (0:2, 0:3, 0:3)

Branky a nahrávky: 3. Růžička (Kobylík), 15. Jurča (Ševčík), 30. FinsterleI (Miklík), 30. Mikeska (Ševčík), 39. Fišera (Charvát), 43. Růžička (Charvát), 48. Fišera (Hladiš), 49. Charvát (Mikeska). Rozhodčí: Šutara - Bártek, Dohnal. Vyloučení: 8:7. Využití: 0:3. Diváci: 243. Průběh utkání: 0:8.
Orlová: Svoboda (Ovčáři) – Janiczek, Kropka, Szturc, Spálovský, Puškár, Štěpánek, Šendera - Ballner, Smrčka, Sladkovský, Šmíd, Kovařík, Klíma, Tvrdík, Brodek, Dang, Achmeťjanov, Hovsepyan, Kysučan.
Hodonín: Kubáň (Juríček) – Sedlák, Fišera, Kobylík, Rýpar, Mikéska, Ševčík, Hladiš, Miklík, Charvát, Hložánek, Matějka, Šaršok, Finsterle, Škutchan, Růžička, Matula, Jurča, Polák.
Orli přitom začali lépe a už ve druhé minutě mohli jít do vedení. Jenže Šmíd z trestného střílení nepřekonal Kubáně, který začátek letošní sezony strávil v Orlové. „Dnes měl o to větší motivaci. Byl to jeho první zápas a snažil se svůj kredit potvrdit, pochytal nám dost slibných šancí,“ uvedl trenér Orlové Darek Stránský.

Zatímco Orli v první šanci neuspěli, Hodonín o minutu později trestal – Svobodu překonal přesnou střelou mezi betony Růžička. A Drtiči ještě před přestávkou přidali druhý zásah.

Do druhého dějství sice domácí vstoupili aktivněji, Smrčka dal tyčku, převahu ale Orli v kontaktní gól nepřetavili. „Měli jsme solidních nějakých sedm minut, ale pak jsme dvakrát hráli oslabení, Hodonín dal gól, o dvacet vteřin později přidal čtvrtý a kluci se sesypali,“ štvalo Stránského.

Od té doby hrál už jen Hodonín, který ve druhé třetině přidal ještě jeden zásah a ve třetím dějství se prosadil třikrát. Co se s Orlovou stalo? Nemohlo za to uspokojení po výhře v Šumperku? „Už jsme nebyli tak důslední, možná nám to nějakým způsobem uškodilo. Dnes to bylo příšerné,“ hodnotil Stránský. „Musíme se zase zmobilizovat. Je to těžké, když se pořád prohrává, sebevědomí mizí. Ale nemáme jinou cestu,“ uzavřel.