První domácí výhra. Orli smetli Nový Jičín

Petr Sobol, 27.10.2018 Orlovští fanoušci se dočkali. Svěřenci Darka Stránksého totiž poprvé v nové sezoně na domácím ledě bodovali. Orli navázali na vybojovaný bod z Opavy a díky velmi dobrému výkonu porazili 5:1 Nový Jičín.

27.10.2018 od 17:00

HC Orlová - HK Nový Jičín 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 1. Štěpánek (Kuťák), 3. Klíma (Šmíd), 38. Sladkovský (Kuťák, Spálovský), 58. Flok, 60. Ballner (Smrčka) – 40. Kuba (Tomeček). Rozhodčí: Cabák – Vengřín, Hranoš. Vyloučení: 5:3. Bez využití:. Diváci: 300. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.
Orlová: Svoboda (Ovčaři) -Janiczek, Kropka, Spálovský, Puškár, Štěpánek, Ballner, Smrčka, Kuťák, Sladkovský, Flok, Šmíd, Kovařík, Klíma, Kaukič, Dang, Akhmetianov, Kysučan.
Nový Jičín: Hlaváč (Sonnek Václav) – Adamík, Már, Hrachovský, Beutl, Metelka, Gřešík, Tomeček, Palička, Krupa, Kuba, Motloch, Lehečka, Chvostek, Poruba, Zedník, Vańo, Sonnek Jan,Slovák, Irgl.
Orli měli bleskový vstup do utkání a na začátku třetí minuty vedli zásluhou Štěpánka a Klímy 2:0. „Úvod nám vyšel, hra se pak uklidnila,“ uvedl kouč Orlové Darek Stránský.

Jenže Orli už několikrát v sezoně „dokázali“ nadějný náskok prohospodařit, a tak domácí dobře věděli, že musí i nadále makat na sto procent. Na začátku druhé třetiny se ve velké šanci ocitl Akhmetianov , jenž později našel ve stoprocentní příležitosti Kuťáka, ale navýšení skóre přišlo až v 38. minutě z hole kapitána Sladkovského.

Orlová vedla 3:0, v poslední minutě druhé třetiny ale hosté zadělali na drama a Svobodu prostřelil Kuba. Více však už domácí nedovolili. „Sice jsme dostali gól, ale žádný kolaps z naší strany už nepřišel. Ustáli jsme i jejich tlak, hráli jsme obětavě a závěr jsme zvládli,“ potěšilo Stránského.

Nový Jičín nastřelil ve třetí třetině tyč a necelé čtyři minuty před koncem odvolal gólmana. Do prázdné brány se však nejprve trefil Flok a v úplném závěru ještě Baller. „Kluci zrají. Jsou obětaví a disciplinovaní v bránění. Drží si posty a hrají organizovaněji,“ poukázal na zlepšení z posledních zápasů Stránský.

Orli z posledních čtyř zápasů vytěžili sedm bodů. „Teď nás prověří Valašské Meziříčí. Pokud budeme hrát tak, jak teď hrajeme, tak jsme schopni bodovat,“ věří Stránský.