Orlová má bod. S Kopřivnicí prohrála v prodloužení

Petr Sobol, 10.11.2018 Orli v sobotním zápase s Kopřivnicí prohrávali 0:2, brankou Kuťáka se ale do utkání vrátili a ve třetí třetině si vytvořili pořádný tlak. Vytěžili z toho branku Hovsepyana, který duel poslal do prodloužení. V tom ale domácí špatně vystřídali, byli vyloučeni a v početní výhodě rozhodl o výhře hostů Gebauer.

10.11.2018 od 17:00

HC Orlová - HC Kopřivnice 2:3 pr. (1:2, 0:0, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Kuťák (Stránský), 56. Hovsepyan (Ballner) – 2. Ficek (Mach), 16. Hrubý, 64. Gebauer (Bail). Rozhodčí: Vaněk - Kučera, Blažek. Vyloučení: 8:7. Využití: 0:1. Diváci: 263. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.
Orlová: Svoboda (Křehlík) - Janiczek, Kropka, Spálovský, Szturc, Stránský, Štěpánek,Šendera - Ballner, Smrčka, Kuťák, Sladkovský, Flok, Šmíd, Kovařík, Kaukič, Dang, Akhmetianov, Hovsepyan, Kysučan.
Kopřivnice: Hromada (Fendrich) - Stříř, Imrich, Filcek, Zuzaník, Bail, Marek, Fojtík, Hrubý, Korec, J. Mach, M. Mach, Červenka, Gebauer, Suchý, Tomášek, Kofroń, Gola, Sluštík.
Diváci se ještě ani nestihli usadit na svá místa a na začátku druhé minuty poslal hosty do vedení Ficek. Orli sice následně ubránili dvě oslabení, pak ale zaváhal Svoboda a jeho chybu potrestal Hrubý. „Byl to nešťastný gól, ale stane se to,“ komentoval kouč domácích Darek Stránský.

Orlovou však tento moment nesrazil do kolen a bleskově snížil Kuťák, který přesnou střelou překonal Hromadu. „První třetina z naší strany nebyla špatná, díky gólu jsme se vrátili do zápasu. Kopřivnice si to ale zkušeně hlídala, nemohli jsme je přehrát,“ uvedl Stránský k dalšímu vývoji utkání.

Ve druhé třetině žádná branka nepadla, zato se hodně vylučovalo. „Jsme hodně vylučovaní. A taky málo střílíme,“ hodnotí orlovský kouč. Ve třetím dějství však domácí zabrali a vytvořili si tlak. „Dlouho jsme hráli na čtyři lajny, Kopřivnice jen na tři, fyzicky pak odešli,“ všiml si Stránský.

Orli se dočkali i zasloužené odměny a necelých pět minut před koncem se krásnou střelou prosadil Hovsepyan. Zápas dospěl do prodloužení, které však ovlivnila hrubá chyba domácích. Ti totiž špatně střídali a rozhodčí vylučoval. „Upozorňoval nás na to, já jsem na to upozorňoval hráče. Jsem vzteklý, bylo to zbytečné,“ uvedl Stránský. Hosté totiž na nic nečekali a v přesilové hře o jejich výhře rozhodl Gebauer.

Další zápas sehraje Orlová ve středu, znovu doma a tentokrát proti Šumperku. „Víme, že je to zkušený a dobrý tým. Ale naše hra se zvedá a půjdeme za body,“ nabádá kouč Orlů.