Nájezdové drama se šťastným koncem. Orlová porazila Šumperk

Petr Sobol, 14.11.2018 Orli letos vyhráli tři zápasy. Už podruhé však uspěli proti jednomu z favoritů a zdolali Šumperk. Do utkání vstoupili lépe a vedli, Draci ale otočili skóre, jenže v poslední třetině srovnal Akhmetianov a poslal zápas do prodloužení. V tom branka nepadla, a tak rozhodly nájezdy, které dospěly až do desáté série. V té se trefil Flok, jenž zajistil Orlové bonusový bod.

14.11.2018 od 18:00

HC Orlová - Draci Šumperk 3:2 sn (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Hovsepyjan (Ballner), 45. Akhmetianov (Sladkovský), rozh. náj. Flok – 15. Ďurač, 27. Plášek (Sedlák) Rozhodčí: Held -Bartek, Dohnal. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 248. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.
Orlová: Svoboda (Ovčáři) – Adam, Janiczek, Tomis, Amirov, Spálovský, Štěpánek, Šendera, Ballner, Smrčka, Sladkovský, Šmíd, Kovařík, Klíma, Flok, Kaukič, Dang, Akhmetianov, Hovsepyan, Kysučan.
Šumperk: O. Haloda (Kristín)-Vaněk, Gewiese, Drtil, M. Haloda, Řezáč, Sedlák – Pokorný, Romančík, Hroch, Ďurač, Urban, Plášek, Králík, Antonov, Čuřík, Ostřanský.
První velkou šanci zápasu měl Ballner, ujala se ale až dorážka Hovsepyana, který v deváté minutě poslal Orlovou do vedení. Krátce na to šli Orli do čtyř, oslabení ještě uhlídali, na Ďuračovu střelu už byl ale Svoboda krátký. V závěru první třetiny pak nastřelil břevno Dang.

Ve druhém dějství poslal hosty do vedení Plášek, Orlová ale pokračovala v aktivní hře, pokus Janiczka však skončil na tyči a ve velké šanci trefil Akhmetianov gólmana hostů. „Dnes to byl náročný zápas, asi nejrychlejší utkání v dosavadním průběhu sezony,“ hodnotil kouč Darek Stránský.

„Museli jsme zvýšit aktivitu, nenechávat je rozehrávat protiútoky,“ komentoval Stránský pokyny, které týmu dal před třetí třetinou. V té po přihrávce od Sladkovského v 44. minutě srovnal Akhmetianov, jenž, jak se později ukázalo, poslal zápas do prodloužení.

To se v Orlové hrálo už v sobotu, kdy se štěstí přiklonilo na stranu Kopřivnice. Tentokrát však branka nepadla, a tak se šlo na nájezdy. Jako první proměnil hostující Ďurač, za Orlovou pak ve třetí sérii srovnal novic v domácím dresu Amirov. Následně uspěl i Šendera, Svobodu však překonal Čuřík. Nakonec rozhodla až desátá série a Flokova přesná střela mezi betony.

Orlová si letos připsala třetí výhru, dvě z nich přitom získala v zápasech proti Šumperku. „Asi je to shoda okolností. Poslední zápasy se však naše hra lepší a jsme schopni hrát vyrovnané zápasy i proti týmům ze špičky tabulky. Teď potřebujeme udělat delší bodovou šňůru,“ říká Stránský.