Další prodloužení. Orlová tentokrát padla na ledě Tábora

Petr Sobol, 17.11.2018 Orli dnes odehráli třetí prodloužení v řadě. Zatímco ve středu doma s Šumperkem uspěli, na ledě Tábora druhý bod ztratili. Orlová přitom ještě necelých sedm minut před koncem vedla, i tak už však bodovala potřetí v řadě.

17.11.2018 od 18:00

Tábor - HC Orlová 4:3 pr. (1:0, 0:2, 2:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Březina (Tesař, Hrala), 43. Pechánek (Prášek), 54. Kachyňa (Hajič, Matušík), 63. Zayml (Kachyňa, Hajič) – 24. Šendera (Štěpánek), 26. Akhmetianov (Kaukič), 50. Flok (Kysučan, Šmíd). Rozhodčí: Jaroš - Svoboda, Štěpánek. Vyloučení: 6:9. Využití: 3:1. Diváci: 853. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3.
Tábor: Řehoř (Dudáček) – Havran, Tesař, Šafář, Dvořák, Duben, Hajič, Raiterman, Kachyňa – Heřman, Kadilák, Blažek, Březina, Kalaš, Matušík, Hrala, Zayml, Prášek, Pechánek.
Orlová: Svoboda (Ovčaři) – Janiczek, Tomis, Amirov, Spálovský, Szturc, Štěpánek, Šendera – Ballner, Smrčka, Flok, Sladkovský, Šmíd, Kovařík, Tvrdík, Kaukič, Dang, Akhmetianov, Hovsepyan, Kysučan.
Orli se v sobotu vydali na dalekou cestu na táborksý led a v úvodu působili ospalým dojmem. Tempo hry diktovali v první třetině domácí, které po deseti minutách hry poslal do vedení Březina. Tábor byl i nadále aktivnější, akcie hostů však držel velmi dobře chytající Svoboda.

V prostřední části se ale utkání otočilo, nejprve krásnou střelou srovnal Šendera a o dvě minuty později poslal Orly do vedení Akhmetianov. Domácí srovnali na začátku třetí třetiny, pak ale neuhlídali Floka, který naskočil na led z trestné lavice a Orlová vedla 3:2.

Jenže necelých sedm minut před koncem srovnal z přesilové hry Kachyňa, a když v prodloužení nevyužili početní převahu hosté, tak z ní znovu udeřil Tábor, kterému druhý bod vystřelil Zayml. „Byli jsme zbytečně vylučovaní, to nás stálo spoustu sil. Tábor hrál přesilovky velmi dobře,“ poukázal kouč Orlové Darek Stránský.

Orli potřetí v řadě bodovali, přesto nebyli daleko od toho, aby dnes vyhráli. „Kdybychom měli na hokejkách klid jako v minulém zápase, tak jsme vyhrát mohli. Takové zápasy bychom měli dotáhnout do vítězného konce,“ říká Stránský. „Musíme být pokorní, jsme rádi, že jsme bodovali ve třech zápasech po sobě, ale těch bodů mohlo být i víc,“ dodal.