Orlová nestačila ani na České Budějovice

Petr Sobol, 13.01.2019 Uplynulý hokejový víkend Orlům vůbec nevyšel. V sobotu doma padli s Táborem a v nedělní dohrávce nestačili ani na České Budějovice. Domácí od první třetiny ztráceli a v polovině zápasu prohrávali už 0:3. Hosté si už svůj náskok hlídali a vyhráli 5:2.

13.01.2019 od 14:00

HC Orlová - HC DS Č.Budějovice 2:5 (0:1, 1:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 35. Akhmetianov (Šmíd, Ballner), 50. Kovařík (Šmíd, Hovsepyan) – 5. Šulčík (Jan Bárta, Radoš), 30. Vak (Škopek), 34. Šulčík (Dudáček), 36. Kronus (Procházka), 43. Radoš (Rolínek, Kronus). Rozhodčí: Vaněk - Novák, Bartoň. Vyloučení: 7:3, navíc Schmidmayer (ČB) 5 min + do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 242.
Orlová: Ovčaří (Svoboda) – Spálovský, Janiczek, Štěpánek, Šendera, Szturc, Kropka – Ballner, Akhmetianov, Šmíd - Hovsepyan, Smrčka, Jančar - Kovařík, Klíma, Tvrdík.
HC DS Č.Budějovice: D. Svoboda (Marek) – Procházka, Dudáček, Ferebauer, Radoš, Kříž – Schmidmayer, Rolínek, Bárta Ja., Šulčík, Trummer, Tejko, Kronus, Bárta Ji., Sumerauer, Vak
Zatímco v sobotu Orlová proti Táboru neodehrála vůbec špatný zápas, proti Českým Budějovicím byla horším týmem. „Dnes to bylo špatné. Předvedli jsme mdlý výkon, bez kombinace, přihrávek, prostě bez ničeho,“ uvedl zklamný kouč Darek Stránský.

Hosty poslal už v páté minutě do vedení Šulčík. Domácí na jeho trefu nezareagovali, naopak ve druhé třetině dostali další dvě branky a bylo to 0:3. Následně sice snížil Akhmetianov, České Budějovice se však vzápětí vrátily do třígólového trháku.

„Šanci dostat se do play-off už nemáme. Je třeba, abychom uhráli nějaké body a vyhnuli se baráži. I když se prohraje, je třeba odehrát zápas se ctí. Dnes to ale bylo špatné,“ komentoval trenér Orlové.

Ve třetí třetině hosté přidali pátou branku a deset minut před koncem už jen kosmeticky snížil Kovařík. „Byli zkušenější. Nikam nespěchali, čekali, dávali si jednoduché přihrávky a hlídali si to,“ uvedl trenér Orlové.

Hokejový víkend tak Orlům nevyšel. „Na Tábor jsme měli, bylo to hratelné. Budějovice nás ale přehrály. Jsou to však mančafty, s nimiž můžeme bodovat, musíme být ale kompletní, je třeba nějak rozšířit kádr,“ říká Stránský.