Ze Žďáru s debaklem

Petr Sobol, 05.01.2019 První zápas nového kalendářního roku Orlům vůbec nevyšel. V sobotu vyjeli na led Žďáru nad Sázavou, který naposledy doma dokázali potrápit. Na ledě soupeře ale tahali celou dobu za kratší konec a prohráli 1:9.

05.01.2019 od 17:30

Ždár nad Sázavou - HC Orlová 9:1 (2:0, 3:1, 4:0)

Branky a nahrávky: 6. Krupka (Kolda, Kuřítko), 8. Čermák (Kuřítko, Hort), 21. Wasserbauer (Pleva, Bureš), 25. Čermák (Wasserbauer, Lojek), 39. Kuřítko (Jícha, Kadlec), 41. Bureš (Jícha, Wasserbauer), 47. Kunstmüller (Stehlík, Kadlec), 52. Kovářů (Kuřítko, Wasserbauer), 58. Čermák (Kuřítko, Peslar) – 38. Kovařík (Kropka). Rozhodčí: Král – Kleprlík, Čelechovský. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 712.
Ždár nad Sázavou: Sláma (Kulich) – Kolda, Koželuh, Lojek, Pleva, Hort, Peslar – Kovářů, Prokš, Kunstmüller, Bureš, Kadlec, Čermák, Krupka, Jícha, Kuřítko, Hasoň, Stehlík, Wasserbauer.
Orlová: Svoboda (Ovčaři) – Szturc, Janiczek, Tomis, Kropka, Amirov, Spálovský, Štěpánek, Šendera – Ballner, Smrčka, Šmíd, Kovařík, Klíma, Tvrdík, Brodek, Dang, Akhmetianov, Hovsepyan
Orlová končila rok 2018 třemi porážkami v řadě a vůbec dobře nevstoupila ani do roku nového. „Dnes nebyl katastrofální jen výsledek, ale i výkon. Byl to náš nejhorší zápas,“ řekl po debaklu trenér Orlů Darek Stránský.

Domácí se díky dvěma rychlým gólům dostali už v osmé minutě do dvougólového vedení, v prostředním dějství přidali další tři branky a bylo po zápase. „Na začátku tam z naší strany byla ještě nějaká snaha, ale pak už to byl odevzdaný výkon,“ komentoval Stránský. „Nebylo tam vůbec nic, prostě ostuda, katastrofa,“ dodal.

V závěrečné třetině dal Žďár dokonce čtyři góly a byl blízko desítky, která visela ve vzduchu. „Musíme se zvednout, takto se totiž hrát nedá,“ říká před středečním utkáním v Kopřivnici Stránský.

„Zápasy se prohrávají, ale musí se odmakat. Musí tam být bojovnost, zarputilost a urputnost. Dnes tam z toho nebylo nic, příště musí být přístup o sto procent jiný,“ uzavřel kouč Orlové.