Poslední třetina rozhodla. Orlová s Táborem prohrála

Petr Sobol, 12.01.2019 Hokejisté Orlové v sobotu nastoupili proti Táboru znovu v hodně okleštěné sestavě. Do zápasu však vstoupil skvěle a po pár vteřinách hry se ujali vedení. Jenže v dalších šancích selhali a hosté otočili skóre. Ve druhé třetině sice Orli srovnali, v té třetí ale dostali další dvě branky a znovu zůstali bez bodu.

12.01.2019 od 17:00

HC Orlová - Tábor 2:4 (1:2, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 1. Ballner (Šmíd), 38. Šmíd (Štěpánek) – 13. Prášek (Březina), 18. Zayml (Blažek), 45. Kadilák, 52. Zayml. Rozhodčí: Markovský – Rychlý, Vengřín. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:2. Diváci: 259.
Orlová: Svoboda (od 41. Ovčaří) – Štěpánek, Šendera, Spálovský, Janiczek, Szturc, Kropka, Teplanský - Ballner, Akhmetianov, Šmíd - Hovsepyan, Smrčka, Brodek - Klíma, Tvrdík, Kovařík - Jančar.
Tábor: Kolář (Novák) – Adam, Skočovský, Černý, Bouška, Raiterman, Pechánek, Kadilák, Škrdleta, Blažek, Březina, Pípal, Jelínek, Zayml, Drda, Prasek, Sladkovský.
Orli si nemohli přát lepší začátek. Už po 31 vteřinách hry se totiž k puku dostal Ballner, který otevřel skóre. Orlová měla i další šance, a kdyby je proměnila, mohlo být rychle hotovo. Jenže se stal pravý opak. „Zbytečně jsme si to zkomplikovali. Kdyby to bylo 3:0, tak už bychom to dotáhli,“ mrzelo domácího trenéra Darka Stránského.

Místo navýšení náskoku naopak přišly dva údery hostů, kteří tak rázem už v první třetině vedli 2:1. „Soupeř byl dnes hodně produktivní, v podstatě jsme dostali z každého protiútoku gól,“ komentoval Stránský.

Krátce před druhou sirénou se však domácí díky Šmídovi vrátili do hry a znovu bylo srovnáno. Jenže ve třetí třetině nejprve Táboru vrátil vedení Kadilák a krátce po něm vstřelil svou druhou branku v zápase Zayml.

„Paradoxně dnešní zápas nebyl špatný. Po delší době jsme byli schopni někoho přehrát, měli jsme šance i tlak, ale neproměňovali jsme naše příležitosti,“ říkal po utkání Stránský.

Orlová hrála opět v hodně osekané sestavě. Na třetí třetinu už nenastoupil ani gólman Svoboda, kterého kvůli zdravotním komplikacím nahradil Ovčaří. Už zítra ve 14 hodin navíc Orly čekají České Budějovice. „Sice je nás málo, ale máme mladý tým, to klukům nemůže dělat problém. Kluci se vyspí a pokusíme se zopakovat dnešní výkon. Musíme se však vyvarovat chyb a být produktivní,“ nabádá Stránský.