Bojovný výkon nestačil. Orlová prohrála s Bobry

Petr Sobol, 23.02.2019 Orli mají za sebou poslední venkovní zápas letošní sezony. V sobotu vyjeli na led Valašského Meziříčí a po první třetině dokonce vedli 1:0. Bobři ale potvrdili roli favorita, skóre otočili a nakonec vyhráli 4:2.

23.02.2019 od 17:00

HC Bobři Valašské Meziříčí - HC Orlová 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 23. Ostrčil (Martiník, Andris), 34. Dvořák (Dalajka, Kamas), 41. Dalajka (Rudl, Brunec), 49. Fojtík (Martiník, Weintritt) – 4. Akhmetianov (Šmíd), 51. Šmíd (Amirov, Svoboda). Rozhodčí: Škrobák – Bartek, Dohnal. Vyloučení: 4:8, navíc Hořanský (VAL) 5+OK (vražení na hrazení) a Seidler (VAL) 10 min. OT (nesportovní chování). Bez využití. V oslabení: 0:1.
Val. Meziříčí: Slovák (Plšek) – Ostrčil, Kamas, Jenáček, Rudl, Holiš, Váňa – Vaněk, Dvořák, Seidler – Brunec, Daněk, Dalajka – Hořanský, Weintritt, Pořický – Andris, Martiník, Fojtík.
Orlová: Svoboda (Křehlík) – Janiczek, Tomis, Amirov, Spálovský, Štěpánek, Šendera, Szturc – Akhmetianov, Ballner, Šmíd - Hovsepyan, Cihlář, Macuh - Dang, Potočý Mar., Kysučan - Smrčka, Kovařík, Klíma.
Orlová do zápasu vstoupila dobře a už ve čtvrté minutě překvapil akcí zpoza brány domácího gólmana Akhmetianov. Bobři však byli aktivnější a hnali se srovnáním. Hosté v první třetině přečkali čtyři oslabení, několik parádních zákroků předvedl i Svoboda, po přestávce už se ale skóre měnilo. V 23. minutě se o to postaral Ostrčil.

Orli poté dostali možnost dlouhé pětiminutové přesilové hry, tu ale nedokázali potrestat. Naopak, Bobři přidali po deseti minutách druhý gól a dostali se do vedení. „Soupeř přitlačil a dokázal to otočit,“ komentoval hostující kouč Darek Stránský.

Další rána přišla jen pár vteřin po začátku třetí třetiny, kdy Dalajka dával na 3:1. A když se za osm minut prosadil Fojtík, tak bylo rozhodnuto. „Téměř k ničemu nás už nepustili,“ věděl Stránský, jehož svěřencům vykřesal devět minut před koncem naději Šmíd. Orli měli i několik dalších příležitostí, skóre už se ale neměnilo. „Zápas to od nás nebyl špatný, ale hraje se na body. A ty nemáme,“ dodal Stránský.

Orlovští před sebou mají poslední zápas sezony – ve středu doma přivítají Kopřivnici. „Pokusíme se vyhrát a rozloučit se tak s těmi nejvěrnějšími fanoušky. Snad to dobře dopadne a snad si to užijeme,“ přeje si Stránský.