Drama do posledních vteřin. Orlová zvládla přestřelku v Horním Benešově

Petr Sobol, 19.10.2019 Po dvou ztrátách za sebou hokejisté Orlové už potřebovali zabrat. Do utkání v Horním Benešově vstoupili lépe a brzy vedli 2:0. Domácí ale srovnali krok a celý zápas se proměnil v pořádnou přestřelku. Ještě necelých sedm minut před koncem Orli vedli 7:5, Horní Benešov ale znovu srovnal. Zdálo se, že zápas spěje do prodloužení, v závěrečné minutě se však prosadil Korec a rozhodl o vítězství Orlů. Hattrickem se v utkání blýskl Korec.

19.10.2019 od 17:00

TJ Horní Benešov - HC Orlová 7:8 (2:2, 3:4, 2:2)

Branky a nahrávky: 12. Kadula (Hlísta Podzimný), 19. Vaněk (Hejhal, Zigmund), 22. Fraš (Hlísta, Podzimný), 30. Zigmund, 36. Vaněk (Hejhal), 54. Hlísta (Fraš), 55. Podzimný (Fraš, Hlísta) - 6. Dang (Přeček, Grepl), 6. Stružík (Klíma), 23. Jančar (Zamecznik), 31. Korec (Milch, Dang), 34. Stružík (Klíma), 36. Korec (sn.), 43. Švec (Dang, Korec), 60. Korec (Dang, Zamecznik) Rozhodčí: Rapák - Moravec, Nytra. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:1. Diváci: 151.
Horní Benešov: Horák (Tengler) - Adamczyk, Pělucha, Cygal, Podzimný, Volf, Harabiš, Pavelek - Pražák, Kadula, Rýpar, Adamczyk, Zigmund, Vaněk, Ostřanský, Hejhal, Fraš, Trávníček, Hlísta, Adamec, Kovalovský.
Orlová: Irgl - Milch, Zamecznik - Korec, Přeček, Dang, Grepl, Stružík, Švec, Jančar, Klíma, Lenomar.
Orlová odjela na půdu zkušeného soupeře pouze s jedenácti hráči do pole. „Další se omluvili, museli do práce, nebo byli nemocní,“ uvedl kouč Daniel Marosz. Na soupisce fungovali tři junioři: Přeček, Švec a Jančar a pouze dva obránci. Milcha se Zamecznikem tak museli doplnit Grepl a Lenomar.

Do brány se navíc postavil teprve patnáctiletý dorostenec Irgl. „A chytal perfektně, je hodně šikovný,“ vyzdvihl jeho výkon Marosz, který své svěřence musel po zápase pochválit. „Chtěl bych klukům poděkovat za bojovný výkon, jsme rádi, že máme všechny body,“ řekl.

Orli sice rychle vedli 2:0, Horní Benešov se ale dotáhl a zápas se proměnil v přestřelku. „Na to, jakou jsme měli sestavu, jsou to vážně zlaté body,“ těší Marosze, jehož svěřence už v sobotu čeká další náročný test proti loňskému vítězi soutěže z Českého Těšína. Do sestavy by se měli vrátit například Štefanka se Zientekem. „Měli bychom být kompletní,“ věří Marosz.

Vedení Orlové zároveň pracuje na příchodu nového gólmana. Irgl sice odvádí parádní služby, stále je však ještě hodně mladý. „Nechte se překvapit,“ říká před sobotním derby Marosz. „Každopádně musíme podat maximální výkon,“ zve všechny příznivce na důležité utkání.