Orlová vyhrála i v Rožnově. Korec má hattrick

Petr Sobol, 06.11.2019 Orli mají třetí výhru v řadě. Utkání v Rožnově sice lépe začali domácí, kteří po první třetině vedli 2:1, Orlová ale nakonec potvrdila roli favorita a ve druhé polovině zápasu skóre strhla na svou stranu. Velmi dobrý večer zažil orlovský Korec, který se blýskl hattrickem a navrch přidal jednu nahrávku.

06.11.2019 od 18:00

HC Rožnov pod Radhoštěm - HC Orlová 3:6 (2:1, 1:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 6. Kroupa (Vyvíjal, Holý), 16. Kroupa (Vyvíjal), 31. Ja. Švrček - 13. Grepl (Korec), 26. Korec (Mareček, Milch), 29. Petrák (Lenomar, Macurák), 38. Petrák (Klus), 43. Korec (Zamecznik), 59. Korec. Rozhodčí: Rapák - Tvrdý, Wanke. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 50.
Rožnov: Kantor - Vašíček, Ji. Švrček, Kunčický, Ja. Švrček, Svozílek, Valentík - Cvečka, Halla, Hep, Skopal, Kroupa, Holý, Fojtů, Vyvíjal, Babiš, Krejčí.
Orlová: Křehlík - Milch, Zamecznik, Klus, Zientek, Macurák - Korec, Klíma, Lenomar, Zakuťanský, Petrák, Pavlas, Přeček, Jančar, Grepl, Mareček.
Výsledek sice může vypadat poměrně jednoznačně, orlovské vítězství se ale nerodilo vůbec lehce. „Věděli jsme, že na nás vletí, že budou napadat a dohrávat. A tak to taky bylo,“ řekl trenér Orlů Daniel Marosz.

I proto domácí dvakrát vedli, Orlová ale dále hrála svou hru, za kterou sklidila zasloužené ovoce. Rozhodla druhé třetina, kterou hosté vyhráli 3:1, poté přidali ještě další dvě branky. „V poslední části už jsme je přebruslili a dokázali jsme se prosadit,“ dodal Marosz.

Závěr zápasu se ale ještě mohl proměnit v drama. Orlová sice vedla 5:3, posledních šest minut ale hrála v oslabení. „Zkusili hru bez brankáře, kdyby snížili, byly by to nervy,“ řekl Marosz. To se ale nestalo a výhru střelou do prázdné brány pečetil Korec.

V utkání byli znovu vidět i orlovští junioři. „Už hrají stabilně, postupně je zapracováváme. Načerpají zkušenosti, které jinde nenajdou,“ dodal Marosz.